Riói olimpia

302 millió órát veszítenek el a britek

A Sporting Index felmérése szerint a britek átlagosan félórával alszanak majd kevesebbet az olimpia miatt.

Szerdán a -2. nappal kezdetét vették a 2016-os olimpiai játékok első küzdelmei. A világ lázban ég, Európa pedig kezdhet azon gondolkozni, hogyan pótolják be az éjszaka kiesett órákat. Egy brit felmérés szerint ugyanis minden angol átlagosan 34 perccel alszik majd kevesebbet Rio miatt.

A "legrosszabb" Leeds városában lesz a helyzet, ahol az emberek 44 perccel alszanak majd kevesebbet, de Plymouth, Birmingham, London és Nottingham is az élmezőnyben található.

A megkérdezettek azzal kapcsolatban is nyilatkoztak, hogy melyik sportág érdekli őket a tornán. Hatalmas fölénnyel (59%) nyert az atlétika, de az úszás (37%) és a torna (34%) is felfért a dobogóra. Érdekesség, hogy a tenisz (23%) csak ötödik, a labdarúgás pedig nincs is a top5 között.

A nemek szerinti megoszlás már kevésbé meglepő. A nők elsősorban a szertornára és a különböző ügyességi sportágra kíváncsiak míg a férfiak körében kiemelten népszerű volt a strandröplabda (vajon miért? :) ), a labdarúgás és az ökölvívás.

"A brit nemzet rendesen feltankol majd kávéból és teából a következő három héten. Mindennel együtt az emberek körülbelül 300 millió órával alszanak majd kevesebbet a játékok során.

Úgy véljük, megéri egyébként ébreszteni, hiszen a brit csapatot a harmadik helyre várjuk, 55 megszerzett éremmel, ami minden idők legjobb külföldi teljesítménye lenne" - nyilatkozta Ed Fulton, a Sporting Index embere.