Európa Liga

Pályán a Loki, a Vidi és az MTK

  • hatharom.com

A Debrecen és a Videoton továbbjutását szinte készpénznek vehetjük, míg az MTK-ra még komoly feladat vár az Európa Liga selejtezőjének 1. fordulójának visszavágóján.

Zaria Balti - Videoton 

A Videoton 3-0-s előnyből várhatja a moldáv Zaria Balti elleni visszavágót. A fehérvári alakulat továbbjutása szinte biztosra vehető, de ennek ellenére a második meccsen is a győzelem a csapat célja.  "Jó eredményt értünk el az első találkozón, jó helyzetből várjuk a visszavágót, de arra számítunk, hogy ellenfelünk mindent megtesz majd azért, hogy visszajöjjön a párharcba. Jó meccset akarunk játszani, és természetesen nyerni szeretnénk. Ugyanolyan szellemben lépünk majd pályára, mint Felcsúton. Nem védekezni jöttünk, gólt, gólokat szeretnénk szerezni idegenben is. Már jobban ismerjük ellenfelünket, mint az első meccs előtt. Akkor azt láttam, hogy technikás csapatról van szó, aki képes rövidpasszos játékot mutatni és sokáig a védekezésük is stabil volt, szóval idegenben is maximális odafigyelésre lesz szükség a játékosainktól a Zaria ellen“ – mondta a találkozó előtt a moldáv újságírók kérdéseire válaszolva a Videoton vezetőedzője,  Henning Berg. A Zaria a felcsúti odavágón két piros lapot is beszedett, a moldávok vezetőedzője pedig kiemelte, hogy a két hiányzó komoly érvágást jelent a csapata számára. 

A bukmékereknél a Videoton a 2. meccs favoritja, az első meccsen látottak alapján pedig nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat, ugyanakkor a háromgólos előny tudatában kérdés, hogy mennyit kockáztat majd a magyar ezüstérmes. 

1X2    
Zaria Balti Döntetlen  Videoton
5.00 3.60 1.60
[2256776] 2016-07-07 19:00:00 FC Olimpia - Videotonx;

Debrecen - La Fiorita 

A Debrecen továbbjutása már nem kérdés, miután Kondás Elemér együttese az első találkozón 5-0-s győzelmet aratott San Marinóban. A Loki hazai pályán hasonló különbségű győzelmet arathat, ám sajnos a magyar fogadóiroda nem erőltette meg magát, hiszen mindössze a döntetlenre és a vendég győzelemre lehet fogadni náluk. Tippmesterünk azonban talált egy nagyon erős tippet erre a találkozóra, amit ide kattintva olvashattok el

[2256718] 2016-07-07 18:00:00 Debrecen - La Fiorita Montegiardinox;

MTK - Aktobe

A csütörtökön pályára lépő magyar csapatok közül kétségtelenül az MTK-nak lesz a legnehezebb dolga, hiszen a kék-fehérek 1-1-es döntetlenről folytatják a kazah Aktobe ellen. A visszavágót az MTK Gyirmótra vitte le, ami abból a szempontból nem volt szerencsés, hogy a magyar játékosok számára ugyanúgy új lehet a közeg, mint az ellenfélnek. Ennek ellenére az MTK-nál győzelemre készülnek, ami az első meccsen látottak alapján nem irreális célkitűzés. 

"Az első félidőben megtaláltuk az Aktobe játékának ellenszerét: a földön tartottuk és sokat birtokoltuk a labdát, a széleken igyekeztünk megbontani őket. A visszavágón is kiegyenlített mérkőzést várok, de oda kell figyelnünk, hogy ezúttal ne élhessenek a mi hibáinkból, mint tették azt az odavágón" - fogalmazott csapata honlapjának Kanta József, a gárda csapatkapitánya. 

1X2    
MTK Döntetlen Aktobe
1.40 3.90 7.25
     
[2256742] 2016-07-07 16:00:00 MTK - Aktobex;