Kosárlabda

Kidőlt az Alba ásza, pakolható a Szolnok?

  • hatharom.com

Szerdán rendezik a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első felvonását, amelyen az Alba Fehérvár egyik legjobbja nélkül lesz kénytelen kiállni.

Fotó: TLI-Alba Fehérvár Facebook

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a címvédő Szolnoki Olaj és az Alba Fehérvár vívja a férfi kosárlabda-bajnokság három győzelemig tartó döntőjét. Az elődöntőben a Körmenddel egy ötmeccses maratoni csatába bonyolódó Olaj kezdheti hazai pályán a finálét, a Tisza-parti alakulatnak pedig jó esélye lesz rá, hogy éljen a pályaelőnnyel, miután a fehérváriak egyik legjobb légiósa sérülés miatt kihagyja a találkozót. Kenny Chery a jelek szerint komolyabb sérüléssel bajlódik, erről pedig Dr. Kovács Ignác, az Alba csapatorvosa beszélt a bb1.hu portálnak. 

"Talpi szalag-gyulladása van. Péntek óta jár kezelésre, edzeni nem tud, nehezen jár. Hogy mikortól lesz ismét bevethető, az megjósolhatatlan. Reménykedünk, hogy ez még a héten megtörténik, de nem tartom valószínűnek, hogy a szerdai, első meccsen játszani tud majd. Elhúzódó sérülésről beszélünk" - nyilatkozta Dr. Kovács.

A szerdai mérkőzésre már lehet fogadni a    -n, a magyar bukmékerek szerint az Olaj az első felvonás esélyese, hiszen 1.42-es oddsal fogadhatunk a hazai sikerre, szemben a vendégek 2.85-ös értékével. A két csapat legutóbb márciusban meccselt egymással Szolnokon, akkor egy izgalmas találkozón végül az Olaj 88-86-ra nyerni tudott. 

Háromesélyes fogadás    
Szolnok Döntetlen Alba Fehérvár
1.42 13.00 2.85