La Liga

Valami elképesztő izgalmak következnek Spanyolországban

Az utolsó két forduló szenzációsnak ígérkezik, négy csapat küzd két helyért, egy biztos távozó van csupán.

Szinte soha nem látott izgalmaknak lehetünk szemtanúi a La Ligában. No, nem az élmezőnyben, hiszen ott minden bizonnyal a Barcelona már nem hibázik majd a hátralévő két mérkőzésén, így Messiék begyűjthetik az újabb bajnoki címet. Ámde ami a tabella hátsó felén van, az valami pokolian érdekes.

Két fordulóval a vége előtt még négy csapatnak van reális esélye a kiadó két kieső pozíció elkerülésére. A 20. helyezett Levante hétfői vereségével már búcsút inthet a legjobbaknak, de hogy a Granada-Rayo-Gijón-Getafe négyesből melyik kettő éli túl május idusát, azt szinte lehetetlen megjósolni.

A négy csapat sorsolása
Granada (36) Rayo Vallecano (35) Sporting Gijón (35) Getafe (35)
@Sevilla @Sociedad @Getafe Sporting Gijón
Barcelona Levante Villarreal @Betis

A sorsolásból látszódik, sorsdöntő lehet a Getafe-Gijon rangadó, amelyet hétvégén rendeznek. A gijóni csapat egy győzelemmel nagyot lépne a bennmaradás felé, hiszen az utolsó körben a tét nélkül játszó Villarreal ellen kötelező nyerniük, különösen ha esetleg a Sárga Tengeralattjáró az Európa Liga fináléjára készül. A Getafe sincs rossz helyzetben, a Betis ellen idegenben is esélyesek lehetnek a madridiak, így az közel biztosra vehető, hogy a Getafe-Gijón összecsapás nyertese bennmarad a La Ligában.

Hiába áll 36 ponttal a legjobb pozícióban a kvartettből a Granada, még az EL-visszavágóra készülő Sevilla ellen sem mehetnek biztosra, az utolsó körben pedig garantált a vereség a Barcelona ellen hazai pályán. Nem csoda hát, hogy csak 1.53-at fizet a kiesésük az egyik külföldi bukinál.

A legjobb helyzete talán a Rayo Vallecanónak van, hiszen van "fix" három pontjuk a Levante ellen és a már leeresztett Real Sociedad ellen is nyerhetnek az Anoetában. Más kérdés, hogy Manuchóék sem gyűjtögetik mostanság serényen a pontokat idegenben.

Nem könnyű tehát megjósolni, melyik csapatok esnek ki, ráadásul Spanyolországban nem a gólkülönbség, hanem az egymás elleni eredmény számít egyenlő pontszámmal, ami még bonyolultabbá teszi a forgatókönyvet. Figyeljük hát árgus szemekkel a Getafe-Sporting derbit, ott ugyanis sok minden eldől.

Melyik csapat esik ki az év végén?
Granada Getafe Sporting Gijón Rayo Vallecano
1.53 1.66 1.80 3.25
2016-05-08;87
185816