La Liga

Hiába a tökéletes mérleg, nem bízunk az Atléticóban

Az Atlético Madrid Getafe elleni mérlege egészen extrémnek nevezhető, a széria pedig kedden is folytatódhat.

Kezdjük is rögtön egy sokkoló statisztikával: az elmúlt 12 évben 21-szer találkozott egymással az Atlético Madrid és a Getafe a bajnokságban, ebből pedig a Matracosok 19 győzelmet és 2 döntetlent számlálnak. Kellhet még bármi érv amellett, hogy miért fogadjunk akár 1.40-ért is a hazaira kedden este? Nos, lássunk azért még néhány tényezőt, ami elrettenthet minket az országos fixtől!

 

Hétvégén edzőt "gyilkolt" a Getafe, ugyanis a madridi gárda nem akármilyen eredményt ért el Sevillában, amelynek edzőváltás lett a vége. A 3-0-s madridi siker Diego Alonso andalúziai munkájának végét jelentette, egyszersmind pedig a Getafe zsinórban aratott harmadik sikerét is. A Sánchez Pizjuán gyepén igen erős támadójátékkal rukkolt elő a Getafe, hiszen 14 próbálkozásból 7 is kaput talált, a gólokat pedig a támadók, vagyis Mata, Greenwood és Borja Mayoral szerezték.

Ezzel Pepe Bordalas legényei egészen a 8. helyig ugrottak fel, és talán idén tényleg reménykedhetnek abban, hogy nem üti ki őket az Atlético Madrid, még akkor is, ha eddig a Wanda Metropolitanóban senki sem járt sikerrel.

A Matracosok mérlege ugyanis otthon 8-0-0, ezért is lehet különösen meglepő, hogy a hátrányuk 10 pont a listavezető Gironával szemben. Az idegenbeli széria persze mindent megmagyaráz, hétvégén Bilbaóban, előtte pedig Barcelonában és a Kanári-szigeteken kaptak ki Diego Simeone tanítványai.

Ami a keddi várható kezdőcsapatokat illeti, semmi izgalmasról nem tudunk beszámolni, hiszen a hazaiaknál továbbra is csak Lemar az említhető hiányzó, így nem kizárt, hogy pontosan ugyanazok a kezdők futnak majd ki kedden este is, mint hétvégén. Az egyetlen változás a Getafénál Carmona kezdetése lehet, ő már teljes értékű edzésmunkát tud végezni.

Kacifántos helyzet ez most fogadási szempontból, mert bár a két csapat közös múltja egyértelmű kimenetelt ígér, ráadásul az Atlético a Wandában foghatatlan eddig, azért ez a Getafe nem egy félős kiscsapat, bár az is igaz, hogy Sevillában először nyert idén bajnokit.

Két tippet ajánlunk erre a madridi rangadóra, az egyik a mindkét csapat szerez gólt, a másik pedig a lapokra vonatkozik. A BTS szorzója 2.15-ért jó befektetésnek tűnik, idén a Matracosok csak egyszer nem kaptak gólt hazai pályán, ami a 8 győzelem mellé igen izgalmas statisztika, ráadásul a Getafe is már 12-szer betalált, ami 1,3-as meccsenkénti átlagnak felel meg, valamint tavaly és két éve is eredményes volt itt a kisebbik fővárosi gárda.

Második ötletünk pedig igen biztonsági, amellyel már 5 sárgával is nyernénk. Ez a párosítás ritkán hoz barátságos futballt, sokkal inkább jellemzőek a piros lapok és kemény belépők. Ha pedig a Getafe képes lesz szorossá tenni a meccset, ezúttal is lehet dolga a játékvezetőnek.

 


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt @2.15

 

✅ Tipp #2: Sárga lapok száma 4.75 felett @1.71

Fogadási határidő: december 19. 21:30