Férfi kézilabda BL

Résen kell lennie a Veszprémnek

Már a legjobb nyolc közé jutás a tét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: szombaton a magyar bajnok Veszprém csapata Kijevben az ukrán Motor vendégeként kezdi meg az egyenes kieséses szakaszt. A bakonyiak legutóbb kikaptak az ukrán aranyérmestől, ezúttal azonban győzelemre törnek.

Férfias küzdelemre számíthatnak a veszprémi gladitárok / ehfcl.com

Bár kifejezetten jól sikerült a Veszprém hajrája a csoportkörben, végül a Paris Saint-Germain megőrizte első helyét az A-jelű nyolcasban, így a magyar bajnok a második helyről várhatta a folytatást. A Veszprém a D-csoportot megnyerő ukrán Motor Zaporozyhe együttesét kapta a nyolcaddöntőben, az erőviszonyok alapján pedig nem jelenthet gondot a továbbjutás Javier Sabaté alakulatának. Az ukránok a nem kiemelt csoport megnyerése után a C-csoport második helyén záró spanyol La Rioja gárdájával mérkőztek meg a nyolcaddöntős szereplésért, és kettős győzelemmel túljutva a spanyol ezüstérmesen bejutottak a legjobbak közé.

Fogadás a végeredményre    
Motor Döntetlen Veszprém
6,25 12,75 1,12

Ez utóbbi jelentheti talán a legnagyobb veszélyt a Veszprém számára, hiszen a Motor innentől kezdve teher nélkül játszhat, az ukrán bajnok játékoskerete pedig van annyira erős, hogy jelentős ellenállásra késztesse a magyar bajnokot. "A Zaporozhye egy igen kemény csapat, amely megnyerte a csoportját a Bajnokok Ligájában és kimondottan jó játékosokkal rendelkezik. Nagyon kemény a védekezésük és nagyon gyorsak a leindításaik, első hullámban a szélsőkkel, majd a második hullámban a többi játékosukkal. Támadásban van két kiváló és kreatív irányítójuk, Malasinskas és Pukhouski. Mellettük található olyan világklasszis játékos, mint a jobblövő Shelmenko, de a bal oldalon is van két jó átlövőjük Zhukov és Burka, továbbá minkét beállósuk rendkívül nagy. Nagyon tiszteljük őket, és igyekszünk a lehető legjobban felkészülni ellenük. Ez a párharc 120 percig fog tartani, de szeretnénk már az első mérkőzésen jó eredményt elérni. Mivel nagyon jó és magas a védelmük, ezért fontos lesz, hogy szervezetten támadjunk, igyekezvén kialakítani a legjobb lövőhelyzetet, minél kisebb esélyt adva a kapusaiknak a védésre. Úgy látom, hogy a csapatunk egyre jobb és jobb." - adott részletes leírást az ellenfélről és az elvárt taktikáról a veszprémiek mestere, Javier Sabaté.

Egymás ellen
22.02.14 BL Motor MKB Veszprém 26 : 22
10.10.13 BL MKB Veszprém Motor 44 : 27

Edzőjéhez hasonlóan nehéz első mérkőzésre számít Gulyás Péter is, aki emlékeztetett: legutóbb a Veszprém vereséget szenvedett a Motor vendégeként. "Nem lesz egyszerű dolgunk a Zaporozhye ellen. Ukrajnában sokan vannak a meccseken, jó hangulatot teremtenek, és igazából optimistán várhatják ezt a párharcot, hiszen egy győztes selejtező mérkőzés után vannak. Egy jó csapatról van szó az esetükben, magasak és nagyon erősek, szóval oda kell rájuk figyelni. A legutóbbi meccsünket elvesztettük ellenük az otthonukban, ezért jó lenne revánsot venni rajtuk. Kicserélődött azért azóta a keretük egy jelentős része, két jó irányítóval és egy orosz átlövővel erősödtek, de természetesen bízom abban, hogy meg tudjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk" - mondta a magyar válogatott szélső, aki sérülése után egyre inkább visszanyeri erőnlétét.

A két csapat utoljára 2014 elején feszült egymásnak, és bizony a Motor négy góllal legyűrte az akkor még Carlos Ortega irányította Veszprémet. A történethez azonban hozzátartozik, hogy az a találkozó a csoportkör utolsó fordulójában volt esedékes, amikor a Veszprém számára semmi jelentősége nem volt a mérkőzésnek, így jó pár klasszisa nélkül, meglehetősen demotiváltan lépett pályára Kijevben. Sokat elmond a hozzáállásról, hogy abban a szezonban a veszprémi mérkőzést 15 góllal nyerte meg a magyar bajnok...

Hendikepes fogadások    
Motor +5,5 Veszprém -5,5
1,80 1,85

Szombaton azonban ilyesmiről szó sem lehet, hiszen a tét itt már nem kicsi, a BL-győzelemre hajtó Veszprém pedig már az első mérkőzésen olyan eredményt érne el, amivel eldöntheti a továbbjutást. A bukmékereknél egyértelműen a vendégcsapat a favorit, a fogadóirodák 5-6 gól közé teszik a két csapat között különbséget, ami az erőviszonyok alapján reálisnak is mondható. Ugyanakkor egy mérkőzésen bármi megtörténhet, így a lelkes ukrán alakulatot semmiképpen sem szabad lebecsülni.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 57,5 Több, mint 57,5
1,75 1,90

A szombaton 17 órakor kezdődő találkozót  Martin Gjeding-Mads Hansen dán játékvezetői páros fújja majd, a mérkőzést pedig élőben közvetíti a Sport1 csatorna.

Motor Zaporozyhe - MVM Veszprém
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Kijev, szombat 17.00
Vezeti: Martin Gjeding, Mads Hansen (dánok)
Tv: Sport1, EHF TV