Premier League

Néhány hónapja még céltábla volt, most az év edzője lehet

A fogadóirodák biztosak benne, hogy Claudio Ranieri lesz az év trénere Premier League-ben.

A Leicester City vezeti az angol tabellát, Jamie Vardy a góllövőlistát, Claudio Ranieri pedig vélhetően az év menedzserének választják. Habár a nagy trió aligha jön majd össze a kiscsapatnak, a helyezéstől függetlenül minden bizonnyal az olasz szakvezető lesz a Premier League legjobb trénere év végén, és erre akár fogadni is lehet!

Melyik tréner lesz az év edzője a Premier League-ben?
Claudio Ranieri (Leicester City) 1.20
Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) 5.50
Arséne Wenger (Arsenal) 7.00
Manule Pellegrini (Manchester City) 19.00

Tényleg a poklok poklából kerül a mennyországba a 64 éves mester, hiszen emberemlékezet óta nem volt olyan csapat kispadján, ahol igazán megbecsülték volna és tisztelték. A görög válogatottat például csak négy mérkőzésen át irányította, de gyorsan kellett távoznia Milánóból valamint Monacóból is. Habár még a Leicester Citynél is csak néhány hónapja dolgozik, köszönhetően a Rókák szárnyalásának, aligha lehet már elvenni tőle az év edzője díjat.

Angliában egyébként egyáltalán nem ritka sem az, hogy külföldi edző nyeri az elismerést, sem pedig az, hogy "kiscsapat" tréneréhez kerül a díj, hiszen Harry Redknapp például a Tottenham, Alan Pardew a Newcastle, Tony Pullis pedig a Crystal Palace trénereként tudott ekkora sikert elérni, ráadásul előbbi kettő révén mindössze két angol díjazottja van a kiírásnak.

Az év edzője-díj nyerteseinek nemzetisége
Skót 13
Francia 3
Portugál 3
Angol 2
Wales 1

Ranierit követően a Tottenham mestere a legnagyobb esélyes, míg Pochettinót Arséne Wenger követi 7-szeres oddsszal, ami azért tűnik kissé irreálisnak, mivel jelenleg az angol bajnokság legnagyobb favoritja éppen az Arsenal.

184314