Angol foci

Ranierit az NB I-ben már rég elhajtották volna

  • MVB80

A Leicester vezetősége jelezte, töretlen a bizalom Claudio Ranieri iránt, annak ellenére, hogy a csapat a kiesés ellen küzd a PL-ben.

A magyar mentalitáshoz szokott ember azt gondolná, ha egy csapat az egyik évben olyan sikert ér el, amit még évtizedek múlva is emlegetni fognak, majd a következőben pengeélen táncol, hogy ne essen ki, akkor a vezetőség gond nélkül kirúgja az edzőt.

Angliában azonban máshogy állnak a dologhoz, így aztán a Leicester City vezetősége is a támogatásáról biztosította Claudio Ranierit. A Rókák csodás idényt produkáltak, a nagyok folyamatos botlásait kihasználva megnyerték a bajnokságot, idén viszont csak a Bajnokok Ligájában emlékeztettek a tavalyi önmagukra, és lassan ideje elkezdeniük nyerni, ha nem akarnak kiesni.

Utoljára 79 éve, 1938-ban esett meg az a csúfság az angol bajnokságban, hogy a címvédő kipottyanjon, akkor a Manchester City zuhant hatalmasat, a Leicesternek pedig 14 fordulója maradt a PL-ben, hogy megszilárdítsa a helyét.

Mindent elmond a csapat aktuális formájáról, hogy 2017-ben öt bajnokin egyetlen pontot sikerült szerezni, gólt pedig egyet sem – az angol futball első négy osztályában csak a Leicester maradt gólképtelen idén. 

Idegenben ráadásul igazán könnyű préda a bajnok, tizenkét meccsen három döntetlent sikerült csak fognia, így pedig nem kell azon csodálkozni, hogy csak a 16. helyen áll a tabellán – egy pontra a jelen állás szerint búcsúzó Hulltól.

A szezon első felében egyértelműen a BL jelentette a prioritást, és a sorozatban újoncnak számító Leicester el is érte a célját, a Portót és a Köbenhavnt megelőzve csoportelső lett.

Ekkor még belefért, hogy a bajnokságban elengedte a meccseket a csapat, de hosszútávon azt már nem bírta el, hogy a tavalyi tündérmese három főszereplője közül N’Golo Kante elment a Chelsea-hez, Rijad Mahrez és Jamie Vardy pedig csak árnyéka önmagának.

Hova tűnt a tavalyi mosoly, Signor Ranieri?

A klubvezetés most egy közleményben jelezte, hogy mindenki nyugodjon le, Ranieri iránt továbbra is megingathatatlan a bizalom. Az olasz edző azért nem nyugodhatott meg teljesen, mert azt nyilatkozta, hogy ez a közlemény csak a médiának szól, és azt akarta elérni vele a vezetés, hogy véget vessen a találgatásoknak.

Ha három meccset megnyersz zsinórban, akkor Isten lesz belőled, amikor elvesztesz hármat, akkor valami negatív jelzővel látnak el. Nem vagyunk krízisben, de ha nem nyersz meccseket, akkor az önbizalmad is elszáll, ez normális.

Mindent megteszünk, ami tőlünk telik, de idén mégis minden elromlott” – magyarázta Ranieri.

A csapatra sűrű program vár, szerdán az FA Kupában a Derby elleni újrajátszás alkalmával lép pályára, aztán vasárnap jön a Swansea elleni kiesési rangadó, 22-én pedig a Sevilla elleni BL-nyolcaddöntő első felvonására kerül sor.

[2451880] 2017-02-08 20:45:00 Leicester - Derbyx;
2017-02-08;132