Premier League

Kirúgták Ranierit!

A Premier League címvédője menesztette edzőjét, Claudio Ranierit.

Ranieri kilenc hónappal ezelőtt még bajnoki címet ünnepelt a Leicester kispadján.

Csütörtök este robbant a bomba, a Leicester City hivatalos közleményben jelentette be, hogy menesztette vezetőedzői pozíciójából Claudio Ranierit. A klub elöljárói szűkszavúan csak annyit mondtak a kirúgásról, hogy az olasz sztáredző rengeteg változást hozott a csapat életében - többek közt tavaly a gárda megnyerte a Premier League-et -, de a klub célja, mint minden évben, a bennmaradás kiharcolása, amelyre úgy tűnik, hogy Ranierivel idén nincs esély.

A Rókák a tavalyi csodálatos szezonjuk után idén szenvednek az angol pontvadászatban, perpillanat csak a 17. helyen állnak, úgy, hogy a gárdának mindössze egy pont előnye van a 18., már kieső pozícióban tanyázó Hull City-vel szemben.

A Bajnokok Ligájában viszont biztató eredmény ért el kedden a Leicester, hiszen a nyolcaddöntő első mérkőzésén 2-1-re kapott ki Sevillában, az idegenben lőtt gólja pedig sokat érhet a végelszámoláskor az angol bajnoknak.

A bravúrt bravúrra halmozó mester utódja egyelőre nem ismert, az új szakvezető kinevezéséig a a csapatot az eddigi másodedző, Craig Shakespeare, valamint az eddig segédedzőként ténykedő Mike Stowell irányítja.

A Leicester City egyébiránt legközelebb hétfőn este lép pályára a Premier League-ben, a Rókák a Liverpoolt fogadják. A bukmékerek szerint abszolút nem a hazai csapat a mérkőzés esélyese, amit jól jelez, hogy a kék-fehérekre 5.30-szoros szorzón fogadhatunk a   -n.

[2252436] 2017-02-27 21:00:00 Leicester - Liverpoolx;
209498