Premier League

Meglepő statisztika magyarázza a Leicester gyengélkedését

  • ivan

Az angol bajnoki Leicester City számára nem úgy alakul az idei szezon, ahogy azt eltervezték, Claudio Ranieri együttese a nemzetközi kupaindulást érő helyek helyett a kiesés elkerüléséért harcol a Premier League-ben.

Vardy-nak sem megy úgy, mint tavaly, mindössze 5 gólnál jár a PL-ben

Nagyon úgy fest, hogy egynyári csoda volt a Leicester City  megszerzett bajnoki címe, a Rókák idén ugyanis meg sem közelítik a tavalyi teljesítményüket. Claudio Ranieri együttese a bajnokságban csak a 14. helyen áll 16 fordulót követően és csupán négy pontra van a kiesést jelentő 18. pozíciótól. A gyengécske produkció mögött több ok is húzódhat, de statisztikai alapon egyértelműen az idegenbeli teljesítmény okolható mindenért.

A Leicester a legrosszabb mutatókkal bír a Premier League-ben, nyolc idegenben megvívott találkozó során mindössze egyetlen egy pontot sikerült szereznie és emellett hét vereség is a csapat neve mellé került.

A Rókák átlagban három kapott góllal térnek haza az idegenbeli túrákról, ezt pedig egyértelműen nem bírja elviselni a csapat.

A Leicester kedden a Bournemouth otthonában kapott ki 1-0-ra, ami azért is lehetett különösen fájó a drukkereknek, mert azt megelőzően viszont fantasztikus győzelmet aratott a csapat a Manchester City felett.

Hogy tulajdonképpen melyik is a Leicester igazi arca, azt egyelőre nem lehet megmondani, mindenesetre a hétvégén újabb idegenbeli meccs vár Vardyékra, méghozzá a Stoke City ellenében. Vajon megszakad a Leicester sorozata?

[2252347] 2016-12-17 16:00:00 Stoke City - Leicesterx;
209498