Karrier

Claudio Ranieri már tudja, honnan akar visszavonulni

Az olasz tréner nem szeretné elhagyni Leicestert, úgy tervezi a King Power Stadionból vonul vissza.

Nem csoda, hogy nagyon jól érzi magát a Leicester Citynél Claudio Ranieri, hiszen a Rókák szenzációsan menetelnek a bajnokságban. A korábban sokat kritizált tréner most úgy érzi, megtalálta azt a csapatot, ahonnan majd szögre akasztja az edzői zakóját, ha az élet úgy hozza.

A Leicester City bajnoki címére már csak  1.70-szeres oddsot fizet a    !

"Eszem ágában sincs elhagyni a csapatot, szerintem ez lesz az utolsó munkahelyem"- kezdte a Marcának adott nyilatkozatát Ranieri. "Szeretnék még hosszú évekig, akár hat-hét szezonig ennél a klubnál dolgozni, így biztosan innen vonulnék majd vissza. Remek érzés, hogy már harminc éve a kedvenc hobbim egyben a munkám is, igazán szerencsésnek érzem magam."

Ahogy az lenni szokott, Ranieri óvatosan fogalmazott a bajnoki álmaikról valamint a csapat kulcsjátékosaival kapcsolatban is. "Nagyon jó lenne megtartani Mahrezt és Kantét is, rendkívül tehetségesek és fiatalok is, szóval nem lesz könnyű. Itt Leicesterben ők a királyok, de tudom, milyen nehéz nemet mondani egy sztárcsapatnak.

Mindenki elvárja tőlünk, hogy ha ilyen sokáig az élen állunk, akkor nyerjük is meg a bajnokságot, de lassan a testtel! Hatalmas dolog, hogy ilyen költségvetéssel az élen tudunk állni és nagyon boldogok vagyunk, hogy már elértük a célunkat, vagyis kivívtuk a bennmaradást. A következő cél az Európa Liga-indulás, ha az megvan a Bajnokok Ligája-hely és így tovább. De nem szabad elbíznunk magunkat és nyugodtan kell futballozzunk" - mondta a 64 éves mester

Hétvégén a Rókák a Crystal Palace vendégei lesznek, ahol nem lesz könnyű megőrizniük ötpontos előnyüket a Tottenham Hotspur előtt.

[1989011] 2016-03-19 16:00:00 Crystal Palace - Leicesterx;
184314