Serie A

Idén is csak egy derbi a sok közül?

Immáron hosszú-hosszú évek óta a milánói városi derbi valami mást jelent, mint anno. A két gigász masszív középcsapattá lépett vissza, a Bajnokok Ligája-indulás nemigen volt téma egyik klubnál sem, sőt ez az első esztendő, hogy Európától is távol marad mindkét együttes. Ettől függetlenül ne legyenek kétségeink felőle, hogy igazi öldöklő csata várható vasárnap este is.

Egyértelműen az Inter kezdte jobban a szezont, de a hatpontos start még önmagában nem sokat ér, hiszen az Atalanta és a Carpi legyőzése minden topcsapat számára kötelező házi feladat. Aminek már inkább örülhetnek a kék-fekete hívek, az a csapatban lévő potenciál. Jól sikerült ugyanis az átigazolási szezon, Roberto Mancini elégedetten konstatálhatta, hogy Stevan Jovetics személyében egy újabb gólvágó érkezett a csapathoz. A Milan ellen először kezdhet együtt az Icardi-Jovetics duó, úgyhogy lesz mitől tartaniuk a piros-fekete bekkeknek.

[2060280] 2015-09-13 20:45:00 Inter - AC Milanx;

De nem csak az ellenfél támadói, hanem Szinisa Mihajlovics mester haragja is rettegésben tarthatja Balotelliéket. A szerb mester az Empoli elleni bajnoki, majd a Mantova elleni felkészülési meccset követően fakadt ki durván: "Semmire sem fogunk menni, ha azt hisszük, egy meccset már azért megnyerünk, mert Milannak hívnak minket. Sokkal többet várok a játékosoktól, nem fogadok el kifogásokat. Akik játszottak a Mantova ellen, megmutatták, ők miért csupán tartalékok" - mondta Mihajlovics. A nyilatkozat hatására állítólag már meg is indult a lázadás a játékosok körében a tréner ellen, ami biztosan nem tesz jót a morálnak.

A derbi kapcsán a korábbi szövetségi kapitány, Marcelo Lippi is elmondta véleményét: "Mindkét csapat jelentősen megerősödött, de idő kell még, hogy összeálljanak. Úgy vélem, inkább a tavaszi szezon lesz erős a két gárdánál, az építkezés közben lévő kluboknak ez a derbi most kicsit korai."

A felkészülés során a csapatok két ízben is találkoztak, mindkétszer a piros-feketék diadalmaskodtak. Hiányzókkal mindkét trénernek kell számolnia, a pályaválasztó Internél Miranda, Biabiany és Dodó, a vendégeknél Antonelli, Ménez, Mexés és Bertolacci pótlását kell megoldani.

Az elmúlt évek bajnoki találkozói kevés kivételtől eltekintve, mindig maximum két gólt hoztak. Úgy véljük, ez ezúttal sem lesz másként, 1-0 vagy 1-1-es végeredmény a legvalószínűbb.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.85
[2060280] 2015-09-13 20:45:00 Inter - AC Milanx;
2015-09-12;55
2015-09-13;55
186871