Férfi kézilabda

Rangadóval kezdi a szezont a Veszprém

Megkezdi szereplését a SEHA Ligában az MVM Veszprém kézilabdacsapata: a címvédő bakonyiak az első fordulóban a tavalyi döntős Meshov Bresztet fogadják.

Fotó: seha-liga.com

Kiválóan sikerült felkészüléssel a háta mögött vághat neki a következő idénynek a Veszprém gárdája, amely a tavalyi sikeres szezont követően idén még magasabbra emelné a lécet. A bakonyi együttes a nyáron Aaron Palmarsonnal és Ivan Sliskoviccsal tovább erősítette keretét, így a Bajnokok Ligája négyes döntője mellett, a SEHA Liga, a magyar bajnokság és a magyar kupa megnyerése is a kitűzött célok között szerepel. Carlos Ortega alakulata a nyári időszakban bizalomgerjesztő játékot és eredményeket produkált, többek között a francia PSG ellenében rangos nemzetközi tornát nyert Strasbourgban, a hétvégén pedig 26-24 legyőzte a Pick-Szeged csapatát a Szuperkupa győri döntőjében.

Kedden azonban már "igazi" tétmeccs vár a csapatra, hiszen a SEHA Liga keretein belül a tavalyi döntős, a fehérorosz Meshov Breszt látogat Veszprémbe. A belorusz bajnok a nyáron két kiváló játékossal (Pavel Atman, Dainis Kristopans) tovább erősítette a keretét, így BL-ben és a regionális bajnokságban is merész álmokat szövögethet. Na persze, a "királynék városában" így sem lehetnek vérmes reményeik.

A mérkőzést a DigSport 1 élőben közvetíti!

"Úgy gondolom a SEHA Liga hasonló színvonalú lesz, mint tavaly. Négy csapat szerintem (Breszt, Zágráb, Vardar, Veszprém) kiemelkedik a mezőnyből, a többiek kicsit alacsonyabb színvonalat képviselnek. Biztos, hogy minden idegenbeli meccsen meg kell szenvednünk a győzelemért. A felkészülés szempontjából jó a SEHA Liga, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy nagyon sűrű a naptárunk, így nehezebb lesz felkészülni egy-egy meccsre." - nyilatkozta a mérkőzés előtt Antonio Carlos Ortega, a veszprémiek spanyol trénere az mkb-mvmveszprem.hu-nak.  A csapat magyar válogatott irányítója, Lékai Máté szerint habár messze vannak a 100 százalékos formától, a győzelem "kötelező elvárás" magukkal szemben.  "Nehéz meccsünk lesz holnap, hiszen a Brest Atmannal és Kristopansszal nagyon sokat erősödött. Nem tudtunk sokat készülni a meccsre, összesen csak egy edzés állt a rendelkezésünkre, nekik viszont több idejük volt. Úgy érzem, hogy nagyon erős csapatunk van, igaz még messze vagyunk a 100%-tól. Mindenképpen győzelemre számítok holnap, sikeresen szeretnék debütálni hazai pályán ebben a szezonban."- mondta Lékai. Hogy az irányító pozitívan áll hozzá a találkozóhoz, az nem meglepő, hiszen a tavalyi idényben háromból háromszor győzte le a Veszprém a Bresztet, az utolsó két randevú pedig igen egyértelműre sikeredett.

H2H
29.03.15 SEH Meshkov Brest MKB Veszprém 21 - 32
25.02.15 SEH Meshkov Brest MKB Veszprém 17 - 29
05.11.14 SEH MKB Veszprém Meshkov Brest 31 - 26

Nem is lehet csodálkozni azon sem, hogy a bukik tükörsima hazait várnak, háromesélyben a hazai siker mindössze 1.04-es szorzót fizet a Tippmixprónál, így ha komolyabb kasszát szeretnénk kihúzni a találkozóból, inkább a hendikeppeknél kell keresgélnünk. A bukik 7,5 gólnál húzták meg a határt, vagyis a kérdés a a következő: vajon legyőzi legalább nyolc góllal ellenfelét a magyar bajnok avagy a vendégek ezúttal látótávolságon belül tudnak maradni?

Hendikepes fogadások    
Veszprém -7,5 Breszt Meskov +7,5
1.85 1.70