Kazanyi vizes vb

Nyolc magyar úszóért szoríthatunk az első napon

Vasárnap az úszók is bemutatkoznak Kazanyban, a 16. vizes világbajnokságon. Az első napon négy számban osztanak érmeket.

Férfi 400 méter gyors

Magyar szempontból a két 400-as egyéni szám lesz a legérdekesebb a nyitónapon. A férfiaknál Bernek Péter első nagy medencés világbajnoki érméért száll harcba. A 23 éves tehetség tavaly váltott klubot és edzőt, ami egyértelműen jó hatással volt rá, hiszen a dohai rövid pályás vb-n nem talált legyőzőre ezen a távon. A hírek szerint most is jól sikerült a felkészülése, az azonban így is bravúr lenne, ha dobogóra tudna állni.

Ott lesz a mezőnyben ugyanis a szám olimpiai és világbajnoki címvédője, a kínai Sun Yang, illetve az idei egyetlen 3:43-on belüli idejével rendelkező Mack Horton is. Bernek egyébként a mindössze 19 éves ausztrál úszót tartja a favoritnak. Rajtuk kívül a brit James Guy, az ausztrál David McKeon, a kanadai Ryan Cochrane és a szerb Velimir Stjepanovics is odaérhet a végelszámolásnál.

Látható tehát, hogy elég sűrű a mezőny, a döntő mindenféleképp elvárás, ott azonban egy 4-6. hely a reális. Erre az opcióra 2.05-szörös pénzt fizet a    .

Férfi 400 méter gyors
Hatharom-tipp: Bernek 4-6. helyen végez
TippmixPro @ 2.05

Női 400 méter gyors

A hölgyeknél Bernek edzőpartneréért, Kapás Boglárkáért szoríthatunk, akinek elsősorban ebben a számban a döntő lehet a realitás. 4:08:89 az idei legjobbja, ennél a mezőnyben sokan úsztak jobbat. A szám címvédője, a még mindig csak 18 éves amerikai Katie Ledecky az arany legfőbb várományosa. A dobogó másik két fokára a brit Jazmin Carlin és az új-zélandi Lauren Boyle érhet oda. Mellettük azért öt hely kiadó lesz még a döntőben, egy nagy úszással Kapás is bejuthat. Arra, hogy 6. helynél hátrébb végez, 1.45-ös oddsot kínálnak a    -nál. Két éve Barcelonában hatalmas bravúrral az ötödik helyen végzett, most azonban erősebbnek tűnik a mezőny.

Női 400 méter gyors: Hol végez Kapás Boglárka?
1-3 4-6 Más helyen
TippmixPro @ 8.80 TippmixPro @ 3.05 TippmixPro @ 1.45

Érmeket négy számban osztanak az első napon, további négy számban viszont selejtezőket és elődöntőket rendeznek. Női 100 pillangón Verrasztó Evelyn és Szilágyi Liliána ugrik medencébe, míg 200 vegyesen Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka. Az uraknál 50 pillangón Cseh Lászlóért, 100 mellen pedig Gyurta Daniért szoríthatunk. 

Az eseményre vonatkozó tippjeink megtalálhatóak a LOGIBET.COM-on!