Kazanyi vizes vb

Némileg túlértékelik a bukik Kapást

Hétfőn megszülettek az első magyar érmek a Kazanyban zajló vizes világbajnokságon, ráadásul nem is akármilyen úszásokkal. Hosszú Katinka világrekorddal nyert 200 vegyesen, míg Cseh Laci óriási bravúrral bronzérmes lett 50 pillangón. Kedden a mieink közül egyedül Kapás Boglárka úszik majd döntőt, a selejtezőkben viszont további hét magyar úszó áll rajtkőre.

Női 1500 méter gyors

A két évvel ezelőtti barcelonai világbajnoksághoz hasonlóan, ezúttal is döntőbe jutott Kapás Boglárka 1500 méter gyorson, az éremhez azonban most is óriási bravúrra lenne szükség. 16:06.25-tel kvalifikálta magát, ami egy remek eredmény, ám a pódiumhoz bőven 16 percen belüli úszás kell, amire ő eddig még nem volt képes.

A szám toronymagas favoritja az a Katie Ledecky, aki a selejtezőben 15:27.71-es idővel új világrekordot állított fel. Ő valószínűleg megint az órával versenyzik majd, az utána következő Lotte Friis és Jessica Ashwood ugyanis megközelíteni sem tudják ezt az időt. Éremesélyesnek számít még az új-zélandi Lauren Boyle, illetve a Kazanyban már három ezüstnél járó holland Sharon van Rouwendaal is. 

Kapás velük aligha fogja tudni felvenni a versenyt, sőt még a chilei Kristel Köbrich legyűrése is komoly fegyvertény lenne. Egyedül Aurora Ponselé ellen van reális esélye, bár az olasz úszó is 16 percen belüli egyéni legjobbal büszkélkedhet. 

Érdekes, hogy     bukmékerei a 4. és 6. hely közé várják a magyar lányt. Tény, hogy a 6. legjobb idővel jutott a döntőbe, de van Rouwendaal javulása szinte borítékolható, illetve Ponselétől is erősebb idő várható. Véleményünk szerint közülük maximum egyiküket sikerül majd Kapásnak maga mögé utasítania és 2013-hoz hasonlóan, ismét a hetedik helyet szerzi meg. 

Női 1500 méter gyors: hol végez Kapás Boglárka?
Hatharom-tipp: 7. vagy 8. hely
TippmixPro @ 2.55

A maradék négy döntőben magyar érdekeltség már nem lesz, a selejtezőkben viszont nagyon is. Női 200 gyorson a vegyesben világrekorddal aranyat nyerő Hosszú Katinkáért és Verrasztó Evelynért szoríthatunk. A hétfői nap másik sztárja, Cseh Laci is rajtkőre áll kedden, méghozzá 200 pillangón, ahol újabb érmet szerezhet. 800 gyorson Bernek Péter és Gyurta Gergely képviseli hazánkat, míg 50 mellen Horváth Dávid.

Az eseményre vonatkozó tippjeink megtalálhatóak a LOGIBET.COM-on!