Bundesliga

Hazai pályán botlott a Bayern és a Dortmund

A Bayern hazai pályán csak döntetlenre volt képes a Schalke ellen, a Dortmund pedig otthon kapitulált az Augsburg ellen. A magyar játékosok közül csak Stieber Zoltánnak volt örömben része, aki góllal járult hozzá a Hamburg győzelméhez.

Meglepetésre csak döntetlenre volt képes a Bayern a Schalke ellen. - Fotó: fcbayern.de

Ponttal távozott a Schalke Münchenből, köszönhetően annak, hogy a bajorok már a 18. percben megfogyatkoztak. Jérome Boateng kaszálta el a 16-oson belül Sidney Samet, amiért járt a piros lap és a büntető. A megítélt 11-est viszont Eric Maxim Choupp-Moting gyatrán végezte el, így Manuel Neuer könnyedén hatástalanította azt. A büntető előtt és után is kisebb lehetőségek adódtak mindkét oldalon, de a félidőig igazi komoly veszély egyik kapu előtt sem alakult ki. A második játékrészben a München 10 emberrel rohamozott, s egy meg nem adott találatot követően Arjen Robben fejelt gólt egy balról beívelt szöglet után. A hazai találat után villámgyorsan egyenlített a Schalke, Sam szögletét Benedikt Höwedes juttatta fejjel a hálóba. A végjátékban a Bayern mindent megtett a győzelemért, de 10 emberrel csak döntetlenre futotta Pep Guardioláék erejéből. A tavaszi szezonban lejátszott két meccset követően csak egy pontot szerzett a bajnok, s aki megjátszotta tippünket - amely abszolút izgalommentesre sikeredett - az a tétje 1,35-szörösét vehette fel a mérkőzés után.

A Bayern München-Schalke mérkőzés összefoglalója:

Az utolsó helyről várta szerdai mérkőzését a Dortmund, s meglepetésre maradt is ott a fordulót követően. A Borussia meddő mezőnyfölényben játszott az Augsburg ellen az első félidőben, s hiába alakított ki helyzeteket, s lőtt rengeteget kapura, mindent elhibáztak a fekete-sárgák. A második játékrészben ez megbosszulta magát, az 50. percben Halil Altintop iramodott meg, beadásába Kevin Grosskreutz rosszul ért bele, így a játékszer Raúl Bobadilla elé került, aki 11 méterről nem hibázott. A bekapott góltól teljesen megroggyant a Dortmund, az Augsburg kénye-kedvére alakította ki lehetőségeit, de mindent kihagyott a vendégcsapat. A 63. percben megfogyatkoztak az augsburgiak, de a Borussia még egyenlíteni sem tudott 10 ember ellen, így végül kikapott a 2013-as BL-döntős, vagyis maradt az utolsó helyen, s már 201 perce nem lőtt gólt a Bundesligában. A vendégek sikerére 9.37-szeres szorzót kínáltak a bukmékerek.

A Dortmund-Augsburg mérkőzés összefoglalója:

Stieber Zoltán végig a pályán volt a Hamburg színeiben, s góllal járult hozzá a HSV kiütéses, 3-0-s sikeréhez Paderbornban. A vendégek legalább háromgólos győzelmére a bátrak a tétjük 16-szorosát vehették fel a találkozót követően. A másik magyar válogatott játékos, Szalai Ádám is kezdőként kapott szerepet, azonban végül nem örülhetett a támadó, hisz a Hoffenheim hazai pályán szenvedett vereséget a Werder Brementől. Szalai gólpasszt adott és a 65. percben hagyta el a játékteret. A Bremen sikere 5.15-szörös pénzt ért.

A Paderborn-Hamburg mérkőzés góljai:

A Bayernt kiütő Wolfsburg ezúttal szenvedett, a Farkasoknak a 88. percben sikerült pontot menteniük Frankfurtban, a döntetlent négyszeres oddson kínálták a bukmékerek. A Mönchengladbach szerencsés találattal gyűrte le hazai pályán a Freiburgot, a fekete-fehérek egygólos sikere 3.80-szoros pénzt ért a fogadóirodákban. A Hannover és a Mainz nem jutott dűlőre, a felek 1-1-es döntetlennel zárták csatájukat, aki remire fogadott az a tétje 3.50-szeresét kapta vissza. A Köln és a Stuttgart gól nélküli döntetlent játszott, ezzel pedig a fogadók jártak jól, hisz aki eltalálta, hogy nem születik találat a Kecskések és a svábok mérkőzésén, az közel tízszeres pénzt kaszált be. A Leverkusen nyögvenyelős, egygólos győzelmet aratott Berlinben, a Gyógyszergyáriak ilyen arányú győzelme után 3.85-szörös tétet fizettek ki a bukmékerek.

2015-02-03;54
2015-02-04;54
164136
8633#00