Borussia Dortmund

A visszatérő Reusért újabb két gigász szállt harcba

Szombaton visszatérhet a pályára a Borussia Dortmund legnagyobb ásza, Marco Reus. A német válogatott támadóért továbbra is tolonganak a nyugati-európai sztárcsapatok, spanyol sajtóhírek szerint az Atlético Madrid 27 millió euróért elhappolhatja mindenki elöl.

Reus Madridban? / AFP

A Stuttgarter Kickers elleni kupamérkőzésen már visszatérhet a Borussia Dortmund csapatába a világbajnokság előtt nem sokkal megsérülő Marco Reus. A 25 éves támadó alapembernek számít a német válogatottban, ám sérülése miatt lemaradt a brazíliai tornáról és így a világbajnoki címről is, ennek ellenére a nyári átigazolási időszak egyik legkelendőbb portékájának számít.

Noha Reusnak 2017-ig van érvényes szerződése a fekete-sárgákkal, a kontraktusában szereplő záradék szerint 2015-ben csapatot válthat, amennyiben kifizetik érte az írásban foglalt kivásárlási összeget. Korábban a sajtóban 35 millió euróról szóltak a hírek, ám néhány héttel ezelőtt, Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke kikotyogta, hogy valójában csupán 25 millió euró ez az összeg.

Ez a tétel a piac nagyhalai számára aprópénz, így nem csodálkozhatunk azon, ha sztárcsapatok armadája szállt versenybe a dortmundiak ászáért. Korábban lehetett már hallani a Chelsea, a Real Madrid, a Barcelona, a Liverpool és a Bayern München érdeklődéséről is, ám a spanyol sajtóban pénteken olyan hírek jelentek meg, miszerint az Atlético Madrid lesz a befutó, amely 27 millió eurót fizet a Dortmundnak Reusért. A hispán média szerint a Matracosok még a nyáron kifizetnek 17 milliót, majd januárban utalják a maradék 10-et is, így Reus jövő nyáron Madridban köthet ki.

Ennek némileg ellentmond, hogy az angol sajtóban viszont az Arsenal érdeklődéséről cikkeznek. Arséne Wenger együttesének esélyeit növeli, hogy Özil, Mertesacker és Podolski személyében már három német légiósa is van az Ágyúsoknak, így Reus félig-meddig barátok közé kerülne.

Eközben a Dortmund elöljárói azon fáradoznak, hogy maradásra bírják a támadót, amiért most egy új, lényegesen előnyösebb anyagi feltételeket tartalmazó szerződésen dolgoznak. "Reus tudja, hogy szeretnénk vele hosszabbítani." - mondta a német Sky-nak Hans-Joachim Watzke, a dortmundiak sportigazgatója. A Borussiánál most beleférhet egy ilyen pénzügyi akció, mivel a legfrissebb jelentések szerint a tavalyi 300 millió eurós forgalom után idén 260 millió keletkezett, a tiszta profit pedig 12 millió eurót tett ki, a tavalyi 51 millió után, ám a kilátások továbbra is kedvezőek.

"A Borussia Dortmund növekvése fenntartható és egészséges, a pályán egy ambiciózus csapattal, zsinórban a harmadik évben érünk el kétszámjegyű profitot. Az újabb pozitív eredmények megerősítenek bennünket, hiszen úgy tudunk a 300 millió eurós forgalom küszöbén mozogni, hogy egyetlen komoly átigazolást sem hajtottunk végre" - tette hozzá Watzke, aki azt is elmondta, hogy szeptember 30-áig két újabb befektetővel erősödhet a klub háttere, aminek köszönhetően megálljt parancsolnának a kiárusításoknak. "Nem akarjuk, hogy bárki is a vérünket szívja. Ha folyamatosan eladjuk a legnagyobb értékeinket, aligha vár ránk fényes jövő" - mondta Watzke.

Hogy Reus jövője miképpen alakul, azt egyelőre lehetetlen megmondani, mindenesetre a friss Szuperkupa-győztes Dortmundnak nem okozhat gondot a harmadosztályú ellenfél kiejtése. Érdekesség, hogy 1999-ben a Borussia 3-1-es vereséget szenvedett a kupában mostani vendéglátójától.

[1710770] 2014-08-16 15:30:00 St.Kickers - Borussia Dortmundx;