Euro 2016

Löw kényszerű húzása, kihagyta a dortmundi sztárt

  • hatharom.com

Nem lesz ott a nyári Európa-bajnokságon a német válogatottal Marco Reus, viszont bekerült a csapatba a tavasszal alig játszó Bastian Schweinsteiger.

Kihirdette véglegesnek tekinthető, 23 fős keretét a franciaországi Európa-bajnokságra Joachim Löw, a világbajnok német válogatott szövetségi kapitánya. A szakember ez előzetesen leadott listáról négy játékost húzott ki, köztük az egyik legjobb német futballistának tartott Marco Reust. A Borussia Dortmund kiválósága mellett Karim Bellarabi, Julian Brandt és Sebastian Rudy került ki a csapatból. 

Németország Eb-kerete
Kapusok: Manuel Neuer (Bayern Munich), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)
Védők: Jerome Boateng (Bayern Munich), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (Cologne), Benedikt Howedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rudiger (Roma)
Középpályások: Julian Draxler (Wolfsburg), Mario Gotze (Bayern Munich), Sami Khedira (Juventus), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Leroy Sane (Schalke), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Julian Weigl (Borussia Dortmund)
Támadók: Mario Gomez (Besiktas), Thomas Muller (Bayern Munich), Lukas Podolski (Galatasaray), Andre Schurrle (Wolfsburg)

Löw a bejelentést követően megerősítette, hogy Reus nincs megfelelő fizikai állapotban, sérült, így pedig nem volt értelme kivinni őt az Eb-re. "Keserű szájízzel hoztuk meg ezt a döntés, amely számunkra és Reus számára is óriási csalódás. Ha ő jó formában van és egészséges, hatalmas értéke a válogatottnak" - fogalmazott Löw, aki megköszönte a másik három kimaradó játékos munkáját is. 

A német válogatott a hétvégén éppen a magyar együttes ellen vívja utolsó felkészülési mérkőzését a kontinenstornára. A Nationalelf a hétvégén meglepő vereségbe szaladt bele Szlovákia ellen, így minden bizonnyal ki szeretné javítani a büszkeségén esett csorbát a mieink ellen. 

Háromesélyes fogadások    
Németország Döntetlen Magyarország
1.36 4.65 7.55
[2184414] 2016-06-04 18:00:00 Németország - Magyarországx;