Karrier

Reus nem hosszabbított, olcsóbban távozhat

Német sajtóhírek szerint nem hosszabbított szerződést jelenlegi klubjával a német válogatott Marco Reus, akin viszont így továbbadhat a Dortmund.

Reus utolsó szezonjára készül a Borussiában / AFP

A legnagyobb példányszámban eladott német napilap szerint a játékos és a klub menedzsment között még májusban akadtak el az egyeztetések, így a Reus nem hosszabbította meg 2017-ig szóló szerződését. A Bild szerint a 25 éves támadó középpályás 2015-ben hagyhatja el fekete-sárgákat, az életben lévő szerződése értelmében az új klubjának pedig 35 millió eurót kell majd érte fizetnie - a transfermarkt.de mintegy 50 millió euróra becsüli a játékos piaci értékét.

Az újság Mario Götze II-nek nevezi cikkében a vb-ről sérülés miatt lemaradó játékost, mivel korábban ígéretet tett, hogy marad a Borussiánál, ám akárcsak egykori csapattársa, végül ő is él a szerződésében meghatározott záradékkal.

"Marco (Reus) és Mats (Hummels) és velünk fog játszani a következő szezonban. Biztosíthatok mindenkit, hogy nem egyik játékosnál sem látjuk a távozási szándékot" - nyilatkozta még a múlt héten Jürgen Klopp vezetőedző, miután a sajtóban napvilágot látott, hogy Pep Guardiola szeretné a Bayern Münchenhez csábítani Reust, vagyis Klopp állításához képest jelentős fordulatot vett Reus ügye.

A dortmundiak legnagyobb sztárjáért egyébként nemcsak az ősi rivális bajorok, hanem a Manchester United és a Barcelona is bejelentkezett, így az biztos, hogy a Reus következő klubja egy igazi sztárcsapat lesz. "Marco erősítést jelentene bármelyik európai nagycsapatnak. Teljesen normális, ha számos ilyen együttes mutat érdeklődést iránta. Most azonban a legfontosabb, hogy visszanyerje az erőnlétét és visszatérjen a pályára. Semmi nem lehet most ennél fontosabb" - mondta a Bildnek Dirk Hebel, Reus menedzsere.

A Borussia pénteken az olasz Chievo ellen játszik felkészülési mérkőzést, augusztus 13-án pedig a Bayern München ellen mérkőzik meg a Német Szuperkupáért.

[1745685] 2014-08-01 19:30:00 Borussia Dortmund - Chievox;