Bundesliga

Nem lepne meg, ha Ribéry nyerné az Aranylabdát - Reus

  • Szabó András

Ugyan megesküdött rá Marco Reus, hogy csapatával ezúttal megnehezíti a Bayern München dolgát, azért bevallotta a Borussia Dortmund támadója: ha az eszére hallgat, akkor a rivális francia szélsője, Franck Ribéry mellett tenné le a voksát az Aranylabda-szavazáson.

Jövőre nem akar megint a Bayern mögött végezni Reus

Franck Ribérynek lenyűgöző éve volt a Bayernben. Nem lepne meg, ha ő nyerné az idei Aranylabdát” - vallotta be Reus a Kickernek, némileg ellenkezve Arjen Robben nyilatkozatával.

A Dortmund támadója ugyanakkor megígérte a franciának, hogy most nem fog olyan könnyedén odaérni a Bundesliga élére, mint legutóbb. „Elkészültünk nyáron a házi feladattal, és most már felkészültünk. A Bayern nem fog megint 25 ponttal előttünk végezni; most megnehezítjük a dolgukat. Elég időnk volt arra, hogy utánagondoljunk, hogy siklott ki a Bundesliga-szezonunk.

A szőke szélsőnek remekül sikerült a beilleszkedés Jürgen Klopp csapatába. Miután 17 millió eurót fizetett érte a Borussia Mönchengladbachnak a BVB, a bajnokságban és a BL-ben is ontotta a gólokat, s remekül játszott össze a Robert Lewandowski-Mario Götze párossal. Reus abban bízik, hogy sikerülni fog a beilleszkedés a St. Étienne-től vásárolt gaboni Pierre-Emerick Aubameyangnak is. „Nem sűrűn nézem a Ligue 1-t, úgyhogy nem sokat tudtam Aubameyangról sem. De az edzések alapján hihetetlen gyorsnak és veszélyesnek tűnik.