VB 2014

Klose beérte Ronaldót, Ghána pontot lopott a németektől

Németország 2-2-re végzett Ghánával a brazíliai labdarúgó-világbajnokság G-csoportjának második fordulójában.

Hatalmas csatát vívtak - fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Németország az első körben 4-0-ra verte Portugáliát, míg Ghána 2-1-re kikapott az Egyesült Államoktól. A kezdés után az afrikaiak voltak az élénkebbek, a 7. percben a vezetést is megszerezhették volna, Afful jobbról adott be, Asamoah Gyan érkezett és egy védő szorításában, hat méterről mellé lőtt. A németek hiába járatták a labdát a ghánai 16-os előterében, nem tudtak mögéjük kerülni, ezért inkább távolról próbálkoztak. Götze és Khedira löketét is védte Dauda. A másik oldalon Muntari kínálta meg távolról Neuert, akinek vetődve kellett tisztázni. Joachim Löw együttese inkább a jobb oldalon próbálta megtörni ellenfelét, Özilnek és Götzének is volt ígéretes akciója, a ghánaiak azonban menteni tudtak. Ghána az első félidőben hétszer, a német csapat ötször rúgott kapura, ennek ellenére 0-0-ra álltak 45 perc után.

vb-2014

A szünet után parádés meccset és gólparádét hoztak össze a felek. Az 51. percben Müller emelt a kapu elé, Götze érkezett és fejjel a saját térdére bólintotta a labdát, ami onnan a hálóban landolt (1-0). Három perccel később Ghána egyenlített, Afful jobbról ívelt a kapu elé, André Ayew emelkedett és kilenc méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). A 63. percben már Ghána vezetett, Muntari erőszakosan labdát szerzett a németek térfelén, kiugratta Asamoah Gyant, aki kilépett a német védelem között és jobbról, 14 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-2). A 71. percben egalizált az európai alakulat, Götze adott be balról szögletet, Höwedes tovább csúsztatta a labdát, Klose közelről a hálóba pöccintett (2-2). Klose ezzel a góllal utolérte a brazil Ronaldót a labdarúgó-világbajnokságok öröklistáján, mindketten 15-15 találattal állnak, valamint ő lett a harmadik játékos a futballtörténelemben, aki négy különböző világbajnokságon gólt szerzett.

Több gól nem esett a meccsen, 2-2-re zártak. Németország négy, Ghána egy ponttal áll.

[1444420] 2014-06-21 21:00:00 Németország - Ghánax;
142357
Percről percre: Németország-Ghána_2014_06_21x