Serie A

Remélem, megtanultuk a leckét - Antonio Conte

Az éllovas Juventus a hajrában veszített pontokat a Hellas Verona otthonában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

Conte a kellő koncentrációt hiányolta - fotó: AFP

A Juventus kétszer is betalált az első húsz percben, Carlos Tévez duplázott. Az 52. percben Luca Toni fejjel szépített, majd amikor már úgy tűnt, a Juve három ponttal távozik, a Verona egyenlített. A 93. percben Juan Gómez Taleb szintén fejjel talált Gianluigi Buffon kapujába. A torinói gárda mestere, Antonio Conte szerint, játékosai nem koncentráltak eléggé.

"A meccsek 95 percig tartanak és ráfizetsz, ha hibázol - mondta Conte. - Sokkal jobban kell koncentrálnunk, óvatosabbnak lennünk, hogy ne rontsuk el mindazt a jó munkát, amit eddig elvégeztünk. Ébernek kell maradnunk, különben a jövőben hasonló kudarcok érhetnek a végjátékban. Elszántnak és sikerre éhesnek kell lennünk, pont úgy, ahogy az elmúlt két évben, máskülönben nehéz dolgunk lesz. A Verona elleni második félidőben többször súlyos mentális hibákat vétettünk, nem koncentráltunk. Remélem, ez a mai jó lecke volt."

A Juventus kilenc ponttal vezeti a tabellát a Roma előtt, a fővárosi gárda egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

[1536746] 2014-02-09 15:00:00 Verona - Juventusx;