NB I

A korábbi gólkirály nem igazol Kaposvárra

Január közepén a Kaposvár bejelentette, féléves szerződést kötött André Alvessel, majd fény derült arra, a transzfer még csak elméletben létezett. Csütörtökön az is kiderült, az NB I korábbi gólkirálya nem lesz a Rákóczi játékosa.

„Két héten át próbáltunk a játékos korábbi, dubai klubjával megegyezni, hogy adják kölcsönt erre a fél évre, mert vitában áll velük. Sajnos, nem tudtunk megállapodni, így bármennyire is szerettük volna, le kellett mondanunk róla” - mondta Illés János ügyvezető a klub hivatalos honlapjának.

Alves 2005 és 2008 között korábban már szerepelt a Kaposvár színeiben, majd egy oroszországi kitérő után igazolt át a Videoton együtteséhez. A székesfehérváriakkal bajnoki és gólkirályi címet is szerző dél-amerikai csatár a piros-kékektől 2012-ben igazolt a ciprusi Omonia Nicosia alakulatához, ahol 41 meccsen 20 gólt szerzett, ám legutóbb már a katari Dubai SC-t erősítette. A játékos menedzsere korábban úgy nyilatkozott: André Alves azért bontott szerződést a Dubai CSC-vel, mert a klub háromhavi bérével tartozik.

A Rákóczi sereghajtóként telel az NB I-ben, nyolc pont választja el a már bennmaradást jelentő 14. helytől. Tavasszal új vezetőedzővel, a Prukner Lászlót váltó Selymes Tiborral vágnak neki a kiesés elleni harcnak a somogyiak. A játékoskeret jelentős változás ment, megy át a téli szünetben. Illés tájékoztatása szerint eddig hét új játékos csatlakozott a csapathoz.

A kapusok közül Safet Jahic két és fél, Antal Botond pedig fél éves szerződést kötött. Ugyancsak sikerült megállapodni a közös folytatásról a francia belső védővel, Habidi Badisszal, valamint két román játékossal, Floreannal és Firtulescuval. A 21 esztendős Andrei Florean a Bihor neveltje, az ősszel a Sageata Navodari támadójaként tizenegy mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban. A 24 éves Dragos Firtulescu a középpályán jelenthet erősítést, és az UTA Arad gárdájától érkezik Somogyba.

A 27 éves belga Landry Mulemo balhátvédként bevethető. A korábbi utánpótlás válogatott futballista felnőttként már több alkalommal pályára lépett a kongói nemzeti együttesben. Az Ukrajnából kölcsönbe érkező kameruni Armand Ken Ellára a középpályán számíthat a szakvezetés.

Marko Ranilovic, Bojan Pavlovics, Waltner Róbert, Jánvári Gábor, Stjepan Babic, Zámbó Bence és Oláh Lóránt szerződést bontott a Rákóczival, Iulian Petrache és Adrian Markus szintén távoztak. Selymes Tibor Dankwah Addra és Major Ádámra sem tart igényt.

A gárda szombaton kel útra a törökországi edzőtáborba, amelynek programjában hat előkészületi mérkőzés szerepel.

[1609866] 2014-03-01 16:00:00 Kaposvár - Pápax;