Bulvár

Mayweather tagadja, hogy a Broncosra tett

Floyd Mayweather cáfolja azokat a híreket, miszerint 10 millió dollárt bukott azzal, hogy a Denver győzelmére fogadott.

Mayweather tagadja, hogy milliókat bukott volna / AFP (archív)

Mint ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, a nemzetközi sajtóban futótűzként terjedt el a hír, miszerint a világ legjobban kereső sportolója, Floyd Mayweather mintegy 13 millió amerikai dollár értékben fogadott a Denver Broncos győzelmére a Super Bowlon. A profi ökölvívás koronázatlan királya a Peyton Manning vezette denveriek sikerében bízott, ám a hétfő hajnali fináléban a Seattle Seahawks minden idők egyik legnagyobb különbségű győzelmét aratva megszerezte a bajnoki címet.

Mayweather még a találkozó vége előtt megpróbálta cáfolni, hogy - forintra átszámolva mintegy 3 milliárdot - bukott volna. Instagram- majd később Twitter-oldalán is tagadta, hogy akár egy petákot is felrakott volna az NFL-nagydöntőjére, majd twiterrén megjegyezte, ha kedve támadt volna fogadást kötni a meccsre, a Seahawks győzelmére tett volna...

A Vegas Gambling Steam twitter-bejegyzése szerint az amerikai 10.4 millió amerikai dollárral rakta meg, hogy a Denver Broncos legalább két ponttal legyőzi a Seattle Seahawskot, egyes pletykák szerint Mayweather további 2.96 millió dollárral megfogadta azt is, hogy a döntő félidejében is a Broncosnál lesz az előny.

A szórakozás mellett Mayweathernek lassan a munkára is koncentrálni kell. A váltósúlyban és nagyváltósúlyban is világbajnok amerikai bunyósnak jelenleg még nincs ellenfele a május eleji mérkőzésére. Eddig úgy tűnt, hogy a legesélyesebb a korábbi kisváltósúlyú világbajnok Amir Khan, illetve felmerült opcióként a WBA 147 fontos címvédőjének, Marcos Maidanának a neve is, aki tavaly év végén Mayweather haverjából, Adrien Bronerből verte ki a szuszt. A brit bunyós esélyei aztán tovább javultak, mikor kiderült, hogy Broner érvényesíteni kívánja a szerződésében foglalt visszavágó opcióját Maidanával szemben, a találkozót be is tervezték áprilisra, ám az argentin fél lefújta az üzletet, mondván, nincs elég ideje felkészülni. A háttérben azonban úgy fest, mégis lehet valami, hiszen ahogy a hír elején említésre került, Mayweather nemrégiben a közösségi lapjain felhívást intézett a rajongóihoz, miszerint döntsék el ők, Amir Khan, vagy Marcos Maidana ellen szeretnék inkább látni őt májusban - írja a profiboksz.hu.