Sportfogadás

Floyd Mayweather ismét megkopasztotta a bukikat

A profi ökölvívás koronázatlan királya sok lencsét fogyaszthatott az év első napján, hiszen egy főiskolás amerikai futballmérkőzésen több mint 100 ezer amerikai dollárt kaszált.

A Money becenevet egy Las Vegas-i banknál aggatták rá

Az öt különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerző, profi pályafutása során veretlennek bizonyuló Mayweatherröl közismert, hogy nem veti meg a szorítón kívüli izgalmakat sem és előszeretettel élvezi a sportfogadás minden mozzanatát.

A nyár folyamán honlapunk is beszámolt a bunyós egyik nagy fogásáról: a kiváló ökölvívó a hírek szerint az NBA-s Miami Heat-Indiana Pacers párharc hetedik mérkőzésére fogadott, méghozzá a címvédőre, -7-es hendikeppel. A pletyka a Twitteren kezdett terjengeni, egyesek ráadásul azt is tudni vélték, hogy Mayweather 5.9 millió dollárral, azaz mintegy 1.3 milliárd forinttal fogadott, az odds pedig 1.9 körül lehetett, vagyis a bokszoló markát nem kevés pénz ütötte.

A győztes szelvény

Mayweather ezúttal kisebb téttel játszott, ám mint tudjuk, a győzelem íze mindig édes. A hírek szerint a 36 éves bokszoló 50 ezer dollárt tett fel arra, hogy a főiskolai amerikai futballbajnokság január 1-ei találkozóján a Michigan State legyőzi a Stanford gárdáját. Mivel a Michigan 24-20-ra diadalmaskodott, Mayweather 112,500 dollárral lett gazdagabb. Nem ez az első eset, hogy a különc öklöző a Michigannal nyer, saját bevallása szerint előszeretettel fogad "szülőállamának" csapataira. Mayweather nem titkolta el a világ elöl újabb nyereményét, "mindig a zöldre fogadj" kommenttel posztolta ki a világhálóra legfrissebb győzelmét.

Mayweather - akinek beceneve szerényen csak Money - a Forbes és a Sport Illustred listáján is 2012-ben és 2013-ban is a világ legjobban fizetett sportolójaként tűnt fel, páratlan karrierje során a becslések szerint több mint 200 millió dollárt keresett. Profi karrierje során 45 mérkőzésen lépett a szorítóba, legutoljára a mexikói Saul Alvarezt tanította móresre szeptemberben.