Nemzetközi foci

Hoeness ezúttal Ibrahimovictól védte meg Guardiolát

A PSG svéd megmondóembere, Zlatan Ibrahimovic továbbra sem tette túl magát barcelonai kalandján, és korábbi edzőjét, Pep Guardiolát kritizálta. A Bayern München elnöke, Uli Hoeness megvédte a bajor csapat trénerét, egy héten belül másodszor üzent a sajtón keresztül.

Guardiola és Ibrahimovic finoman szólva sem voltak jó viszonyban

Zlatan Ibrahimovic az életrajzi könyvében sem tett lakatot a szájára, mindenkiről őszinte véleményt formált, és legutóbb a német Der Spiegelnek adott interjújában sem kertelt. Ezúttal korábbi edzőjét, Pep Guardiolát ekézte.

"Tényleg jó edző, ezt nem vitatom, de gyáva, nem igazi férfi - mondta Ibrahimovic a Bayern München jelenlegi tréneréről. - A Bayern kész csapat, nem jelent kihívást, nem nagy bátorság az átvétele. Barcelonában Messi volt a kedvence, miatta kellett más poszton játszanom, holott jobb volt a statisztikám az argentinnál. Mindenki bólogatott Guardiolának, senki sem vállalta a véleményét, senki sem állt ki mellettem. Guardiola tökéletesként próbál tetszelegni, ezzel szemben José Mourinho nem játssza meg magát. "

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke nem késett a válasszal, azonnal megvédte Guardiolát.

"Nem értünk egyet Ibrahimoviccsal, elégedettek vagyunk Guardiolával - fogalmazott Hoeness. - Ha engem kérdeznek, akkor azt mondom, hogy Ibrahimovic egy frusztrált primadonna, soha nem tette túl magát azon, hogy túladott rajta a Barcelona. Egyetlen csapat sem volt még boldog vele, mindenhova magával viszi a problémáit."

Ibrahimovic a 2009/10-es idényben szerepelt a Barcelonában, ahol 29 spanyol bajnokin 16 gólt lőtt, és kilenc gólpasszt adott. A következő szezon elején a katalánok kölcsönadták őt a Milannak, amely egy évvel később végleg megvásárolta. A 31 éves svéd csatár 2012 nyarán a Paris Saint-Germainhez szerződött. Hoeness az utóbbi időben másodszor üzent a sajtón keresztül, előző héten munkatársát, a Bayern München sportigazgatóját, Matthias Sammert utasította rendre.

Mindkét csapatra, a PSG-re és a Bayernre is Bajnokok Ligája-meccs vár a héten. Szerdán a PSG a Benficát fogadja, míg a Bayern München a Manchester City otthonában lép fel.

[1573704] 2013-10-02 20:45:00 Manchester City - Bayern Münchenx;[1573725] 2013-10-02 20:45:00 Paris Saint Germain - Benficax;