Bundesliga

A Mainz nem herdálja el a Szalaiért kapott pénzt

  • VNA

A Mainz Bundesliga csapata egyelőre nem tervez játékost igazolni a Szalai Ádámért kapott nyolcmillió euróból, inkább a klub infrastruktúrájának fejlesztésére fordítja az összeget.

A Bundesliga magyar szempontból legfontosabb nyári átigazolását Szalai Ádám klubváltása jelentette, aki a Mainzot hagyta ott az őt hívó Schalke 04 kedvéért. A mainziak menedzsere, Christian Heidel elmondta, hogy nincs bennük keserűség a magyar válogatott csatár távozása miatt. "Néhány évvel ezelőtt az volt a terv, hogy ha lesz rá lehetőség, akkor a legjobb játékosainkat továbbadjuk a Bundesliga legjobb csapatainak. Ádám esete is ilyen volt, csakúgy, mint Andre Schürrle vagy Jan Kirchhoff átigazolása. Mindkét fél nagyon nyitottan kezelte ezt a kérdést, így csak a legjobbakat kívánhatjuk neki a Schalke csapatánál" - nyilatkozta a klub honlapján a menedzser.

Szalaival jó üzletet csinált a Mainz - Fotó: schalke04

A szerződésben rögzített 8 millió eurós kivásárlási árért távozó Szalai helyére a Mainz egyelőre nem tervez igazolni senkit sem. Állításuk szerint nem lenne értelme egy ilyen nagy átigazolási összeget "egy ez egyben visszaforgatni egy másik játékos megvásárlására", ehelyett a Mainznál inkább a klub infrastruktúrájának fejlesztésére fordítanák az összeg jelentős részét.