Fulham

Martin Jol elismerő szavai Somogyi Csabáról

A Fulham vezetőedzője elismerősen nyilatkozott a 28 éves magyar kapusról, akinek szerződése az idény végén lejár a londoniaknál.

A győri nevelésű kapus 2011-ben a REAC csapatából igazolt a Fulham gárdájához, de az elmúlt két évben egyetlen alkalommal sem állt a Premier League-ben szereplő csapat kapujában. A Fulham az idei szezonban kölcsönadta Somogyit az ötödosztályban szereplő Dartford együttesének, ahol a nyolc mérkőzésen jutott szóhoz. Mivel a magyar kapus szerződése a nyáron lejár a Fulhamnél, ezért hamarosan leülnek tárgyalni vele a folytatásról - legalábbis Martin Jol erről beszélt a Fulham Chronicle-nek adott nyilatkozatában, amikor Somogyi is szóba került.

"Ő egy újabb játékos, akinek ügyében döntenünk kell" - mondta a korábban az Ajaxnál, a Tottenhamnél és a Hamburgnál is dolgozó szakember. "Csaba soha nem játszott az első csapatban, de egy nagyszerű srác. Jó kapus, akit a fejlődése érdekében kölcsönadtunk, majd nyolc mérkőzésén négyszer választották meg a mérkőzés legjobbjának, igaz alacsonyabb osztályról van szó. Le kell ülnünk vele beszélni a továbbiakról".

A Fulham egy fordulóval a vége előtt a 15. helyen áll az angol bajnokságban, a csapat első számú kapusa a veteránnak számító ausztrál, Mark Schwarzer, őt a csapaton belüli rangsorban a 23 éves Neil Etheridge követi.