Karrier

Lemondta a válogatottságot a norvégok rekorder futballistája

  • MTI

A továbbiakban nem akar többet a norvég labdarúgó-válogatottban szerepelni John Arne Riise, az angol Fulham 32 éves balhátvédje.

"Hosszas gondolkodás után határoztam így, egyrészt azért, mert a pályafutásom vége felé közeledek, másrészt mert abban a korban vagyok, amikor egyértelmű döntést kell hoznom, ha el akarom érni a célomat, azaz még négy-öt évet Európában játszani" - nyilatkozta a norvég szövetség oldalán megjelent közleményben a 110 szereplésével válogatottsági rekorder Riise.

A futballista - aki korábban megfordult a Liverpoolban, az AS Romában és a Monacóban is - 2000-ben debütált a norvég nemzeti csapatban, amelyben azóta 16-szor talált az ellenfelek kapujába.

"Mindig is nagyon lelkes játékos volt, ő érkezett elsőként az edzésekre és a megbeszélésekre is" - mondta Egil Olsen szövetségi kapitány, s hozzátette, természetesen tiszteletben tartja Riise döntését.

A norvégok a jövő évi brazíliai világbajnokság selejtezősorozatának E csoportjában öt mérkőzéssel a zárás előtt negyedikek, négy ponttal maradnak el az élen álló svájciaktól, s kettővel Izlandtól és Albániától.