Premier League

Az Arsenal hozta a kötelezőt, az Everton kiszállt a versenyből

Az Arsenal emberelőnyben 1-0-ra nyert a Fuham otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának londoni rangadóján.

Fulham-Arsenal

A Fulham 40 éves ausztrál kapusa, Mark Schwarzer karrierje 500. Premier League-fellépését ünnepelte. A veterán hálóőr mindössze a kilencedik játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet, és az első az Egyesült Királyságon és Írországon kívül. Schwarzer máig az utolsó kapus, aki elnyerte a hónap legjobb játékosának járó díjat a Premier League-ben (2010 februárjában). Az Ágyúsoknál a sérült Lukas Fabianskit Wojciech Szczesny helyettesítette a kapuban, a csapatkapitány Thomas Vermaelen ismét a padra szorult, a kezdőbe pedig visszatért Tomás Rosicky, Nacho Monreal és Theo Walcott.

A 2. percben Walcott talált a kapuba, de lesről. A 9. percben Walcott jobbról ívelt középre szabadrúgásból, Koscielny fejelt fölé. A 12. percben bajba került a Fulham: Steve Sidwell nagyon keményen rácsúszott Mikel Arteta bokájára, Andre Marriner piros lapot mutatott fel. Emberhátrányban sokáig meddő volt az Arsenal fölénye, miközben a hazai együttes veszélyes kontrákat vezetett. A 15. percben Walcott tekert távolról kapura, Schwarzer magabiztosan fogta a labdát. A 20. percben Emanuelson passzából Berbatov jobbról tüzelt a rövid sarokra, Szczesny védett. A 35. percben Giroud balról, 14 méterről a bal kapufát találta el.

A 40. percben Emanuelson löketét kipiszkálta Szcezseny a bal alsónál. Sokáig állta a sarat a Fulham, ám a szünet előtt hátrányba került: Walcott szabadrúgását Kosciely balról lefejelte, a túloldalon Mertesacker pár lépésről bólintott a hálóba (0-1).

A második félidőben hasonló volt a kép, a vendégek nem törték össze magukat, csak annyit adtak ki magukból, amennyi kellett az előny őrzéséhez. Az 53. percben Ruiz szabadrúgásból csavart fölé, a 69. percben Manolev jobb oldali beadását kellett kiütnie Szczesnynek. A 77. percben szabadrúgáshoz jutott a Fulham - noha az egyébkét női partjelző helyesen az Arsenal javára ítélt, de a játékvezető felülbírálta - Manovel a kapusról kipattanó labdát belőtte a hálóba, de lesről. A 83. percben Cazorla került ziccerbe, de addig várt, amíg Hangeland tisztázni tudott. A hajrában mindent egy lapra tette fel a Fulham, az Arsenal beszorult. A 90. percben Olivier Giroud vitte el Hangeland bokáját, ez is pirosat ért. A hosszabbításban Ramsey szórakozott ki egy ziccert, maradt a 0-1. Az Everton elleni keddi botlás után győzött az Arsenal és ideiglenesen - kettővel többet játszott a Chelsea-nél - ismét fellépett a dobogóra.

A nemzetközi kupaindulásért harcoló Everton 1-0-ra kikapott Sunderlandben, ezzel valószínűleg elúszott a liverpooliak esélye Európára. A Fekete Macskák zsinórban másodszor nyertek, Paolo Di Canio harmadik meccsén másodszor, és távolodnak a kiesőzónától. A Stoke City hét forduló után diadalmaskodott ismét, az utolsó előtti QPR javára. Kikapott a seregajtó Reading is, Nigel Adkins együttese ellen a hat kör óta nyeretlen Norwich szakította meg rossz sorozatát.

Premier League, 34. forduló:
Fulham-Arsenal 0-1 (0-1)
gólszerző: Mertesacker (43.)
kiállítva: Sidwell (12.), ill. Giroud (90.)
 
Norwich City-Reading 2-1 (0-0)
gólszerző: Ryan Bennett (50.), Elliott Bennett (52.), ill. McCleary (72.)
 
Queens Park Rangers-Stoke City 0-2 (0-1)
gólszerző: Crouch (42.), Walters (77. - 11-esből)
 
Sunderland-Everton 1-0 (1-0)
gólszerző: Sessegnon (45+1.)
 
Swansea City-Southampton 0-0
 
West Bromwich Albion-Newcastle United 1-1 (0-1)
gólszerző: Billy Jones (64), ill. Gouffran (9.)
 
West Ham United-Wigan Athletic 2-0 (1-0)
gólszerző: Jarvis (21.), Nolan (80.)
 
Vasárnap:
Tottenham Hotspur-Manchester City 14.30
FC Liverpool-Chelsea 17.00
 
Hétfő:
Manchester United-Aston Villa 21.00