Profi boksz

Bedák telt ház előtt tér vissza

  • Felix Promotion

Szombaton hosszú idő után ismét élő, televíziós profi bokszgálát láthat a magyar közönség. A Ferobox Event elnevezésű, első ökölvívó eseményére azonban a Sport Televízió közvetítése ellenére a helyszínen is óriási az érdeklődés. Egy nappal a rendezvény előtt kevesebb mint száz jegy maradt.

Előre borítékolható tehát, hogy telt ház várható Szentesen, a dr. Papp László Sportcsarnokban, ami nem is csoda, hiszen színvonalas mérkőzéseket kínál a gálán a Ferobox Event. A Sport 1-en este negyed 9-től kezdődő élő műsor első meccsén a nagy visszatérő Bedák Zsoltot láthatják az érdeklődők, aki hatmenetes meccset vív a fehérorosz Anton Bekishsel.

Rögtön utána a szlovákiai magyar, Kovács Tamás ’Tomi Kid’ következik szintén egy hatmenetes bunyóban, ellenfele Vécsei Péter lesz. Kovács legnagyobb vágya, hogy nemcsak megismertesse, hanem meg is szerettesse magát a hazai közönséggel, így ígérete szerint látványos pofonokra számíthatunk tőle.

A végére pedig két címmeccs maradt a programban: először Nagy Lajos Márk az olasz Felice Moncelli ellen lép szorítóba GBC junior középsúlyú övéért.

Végül Nagy Sándor lép színre, aki élete első tízmenetes meccsét vívja a cirkálósúly magyar bajnoki övéért Bozai Gyula ellen. A sportcsarnok lelátóinak zsúfoltságáért részben a főmérkőzést vívók a „felelősek”, ugyanis értük sokan szorítanak majd a helyszínen, ráadásul Szegedről és Budapestről is sokan érkeznek Szentesre.

A gála egyébként az egész magyar sportéletet megmozgatja – nemcsak a bokszberkeken belül -, ugyanis londoni olimpiai bajnokunk, Berki Krisztián, vagy éppen a rali világából ismert Benik Balázs is jelen lesz ígérete szerint.

Fontos kiemelni, hogy bár a jegyek nagy része már gazdára talált, az érdeklődők még a gála előtt korlátozott számban tudnak a helyszínen belépőt váltani. Az eseményt a tv nézők a Sport 1-en  20.15-től láthatják élőben.