Heti 6:3

Felrobbant a lelátó, bűncselekmény az Old Traffordon, alacsonyan szálltak a drukkerek

Ismét eltelt egy hét, így újra jelentkezünk a Heti 6:3 címu rovatunkkal, amiben hat örömteli és érdekes sportesemény mellett három kevésbé vidám, de annál inkább elgondolkodtató történést elevenítünk fel az elmúlt napokból.

Heti hatos

ftc

Rangadó volt a javából, mármint a lelátón

Természetesen a körítés lenyűgözőbb volt, mint maga a játék, vasárnap kitettek magukért a drukkerek a Ferencváros-Újpest rangadón a labdarúgó NB I-ben. Telt ház, élő képek és görögtűz színesítette a két ősi rivális összecsapását a bontásra ítélt Albert Stadionban. Bánhatja, aki lemaradt, a lelátói koreográfia leginkább az olasz, a görög és a török rangadókat idézte, ennél többet aligha lehetett összehozni látvány terén. Sajnos a csapatok meg sem közelítették a szurkolás színvonalát, a második félidő kifejezetten gyengére sikeredett. A Ferencváros 2-1-re nyert, a hívek méltóképpen búcsúztak az arénától, a csapatoktól talán senki sem várt többet.

ftc

Majdnem elkapták a Győrt

Csaknem négy év, 2009 tavasza óta először veszített pontot a női kézilabda NB I-ben a Győr. A kisebb csodára a Ferencváros volt képes, amely 34-34-re zárt a vidéki fellegvárral. Remek meccset hoztak össze, a szünetben kettővel ment a Győr, a hajrában pedig két góllal elhúzott a Fradi. Végül Radicevic mentett pontot Ambrus Martín együttesének. A Győr legutóbb a 2008/09-es bajnokság rájátszásában veszített pontot az NB I-ben, míg az FTC  2009. február 1-je óta képtelen legyőzni legnagyobb hazai riválisát. A mostani döntetlennek a bajnokságra nézve nincs jelentősége, az alapszakaszban ugyanis a győriek három ponttal vezetnek, ám óriási fegyvertény a fővárosi zöld-fehérek számára.

Vilanova szépen gyógyul

Akár már március végén visszatérhet a Barcelona kispadjára Tito Vilanova vezetőedző, akinek decemberben rosszindulatú daganatot távolítottak el nyálmirigyéből. Utódjával, Jordi Rourával nehéz időket élt meg a csapat, kétszer kikapott a Real Madridtól, a Bajnokok Ligájában pedig 2-0-ra elbukott az AC Milan otthonában. Vilanovával korábban jól pörgött a Barca, sosem derül ki, hogy vele a fedélzeten mire mentek volna az utóbbi hetekben. Sandro Rosell klubelnök akkor nevezi sikeresnek az idei szezon, ha Vilanova teljesen felépül. Kijelentette, amíg a szakember nem tér vissza, addig akkor sem keresnek új edzőt, ha semmit sem nyernek az idén. A bajnoki cím tutinak tűnik...

gyorskori

Mindenki ledöbbent

Állítólag még a nemzetközi szövetség vezetőinek is leesett az álla, amikor meglátták, mennyien szurkolnak a helyszínen a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. A hétvégi eseményen 2500-3000 néző jött össze a Főnix Csarnokban. Európában még nem volt annyira nézett ez az esemény, mint a hajdúsági fővárosban. A magyar versenyzőknek is szokatlan volt a fokozott érdeklődés, eddigi karrierjük során sehol sem tudtak ekkora felhajtás generálni. A legjobb magyar eredményt Heidum Bernadett produkálta, aki hatodik lett 1000 méteren és a siker után elárulta, eleinte tehernek érezte a szurkolók jelenlétét. Talán a záró napra megszokta.

Bűncselekmény az Old Traffordon

Az elmúlt héten egy piros lap okozta a legnagyobb felzúdulást a nemzetközi futballporondon. A Manchester United-Real Madrid Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágón Cüneyt Cakir játékvezető kiállította a hazaiak játékosát Nanit, aki egy karaterúgással leterítette a spanyol Arbeloát. Pár perccel a rúgást követően megcsörrent a Nottinghamshire rendőrség segélyhívó telefonja és egy szurkoló feljelentette a török bírót, aki szerinte bűncselekményt követett el. A dühös drukker néhány bosszús megjegyzést követően lehiggadt, majd elnézést kért a szokatlan hívás miatt. A piros lapot sokan, sokféleképpen magyarázták, de az biztos, a kiállításig a Real Madrid nem tudott mit kezdeni a Manchester Uniteddel, emberelőnyben viszont megfordította a meccset és továbbjutott.

MessiMessit nem tudják megállítani

Tovább görgette saját rekordját az FC Barcelona négyszeres aranylabdása. Lionel Messi szombaton a Deportivo elleni hazai meccsen sorrendben 17. bajnokiján talált a hálóba. Ráadásul az argentin klasszis ezúttal csak csereként állt be, nagyjából 30 perce volt arra, hogy ismét góllal örvendeztesse meg a Camp Nout. Nem tudni a folyatásban mennyire limitálják Messi játékidejét, de alighanem szűkösebb időtartam alatt is képes lenne folytatni sorozatát. Létezik olyan, amire ne lenne képes a futballpályán?

Heti hármas

Nem jó haverok

Nem mutatott jó példát vasárnap Sir Alex Ferguson és Rafa Benítez. Utóbbi elmondása szerint előbbi nem fogadta kézfogását a Manchester United-Chelsea FA Kupa meccs előtt. A spanyol szakember a kezdést megelőzően az etikettnek megfelelően várta a skótot, aki azonban átsiklott a formaságokon és elsétált a Chelsea főnöke mellett. Beníteznek sem kellett több, a meccset követően esélyt sem adott Fergusonnal a parolázásra, a lefújás pillanatában eltűnt az öltözőben, majd a sajtótájékoztatón elpanaszolta bánatát az újságíróknak. Állítólag sosem voltak jó haverok, ennyit a kölcsönös tiszteletről a csúcsfutballban.

Zuhanás

Nem Sydney Pollack filmjére gondolunk, ami Harrison Ford főszereplésével futott nálunk, hanem arra a fickóra, aki váratlanul a győri kispadra zuhant a lelátóról a népligeti csarnokban. Miközben a ferencvárosi és a győri lányok az NB I rangadóján dobálták a labdát, addig egy hazai drukker magánszáma kis híján sérülést okozott a vendégek kispadján. Emberünk úgy hullott alá a lelátóról, mint akinek bevett szokása a mutatvány, a landolást követően felállt, majd blazírtan az oldalvonal mentén kisétált a csarnokból. Ezzel nem lett volna baj, sajnos azonban Szepesi Ivettre zuhant, aki szívesen kihagyta volna a dolgot. Szerencsére nem sérült meg, de legközelebb aligha fog nyugodtan üldögélni a ferencvárosi csarnokban.

Fütyülnek a szabályokra

Mi a közös Tévezben, Özilben, Marcelóban és Benzemában azon kívül, hogy futballisták? Például az, hogy az elmúlt hetekben mindannyian vétettek a közlekedési szabályok ellen. Özil a múlt héten olyan helyen fordult vissza, ahol nem lett volna szabad, Tévez pedig annak ellenére volán mögé ült, hogy bevonták a jogosítványát. A nemzetközi klasszisok egy idő után hajlamosak elhinni, hogy mindent megengedhetnek maguknak és sajnos erre nem csak az utakról szolgálnak példával. Tévez mindenesetre egy nappal a balhé után mesterhármast vágott, amire Roberto Mancini menedzser annyit mondott: "Ha ilyen jó hatással van rá, akkor csukják le minden nap". Szerintünk inkább ne vezessen.