Olasz foci

Az Inter megcsinálta, Militót viszont elveszítette - lapszemle

Az Inter hazai pályán nyert a Kolozsvár ellen, viszont hosszú időre elveszítette Diego Militót. A Napoli három gólt kapott a cseh Viktoria Plzentől, vagyis igazat adhatunk Walter Mazzarinak, aki a lefújása után azt mondta: „csoda kell a továbbjutáshoz”. A harmadik Európa Ligában érdekelt olasz klub, a Lazio viszont nagyon jó helyzetből várhatja a folytatást, hisz 3-3-as döntetlent játszott a Mönchengladbach otthonában. Közben Olaszországban is zajlik az élet. Massimo Cellinót a Cagliari elnökét, sikkasztás vádjával letartóztatták.

Corriere

Az Inter megcsinálta, Militót viszont elveszítette” írta pénteki címlapján a milánóiak 2-0-ás Kolozsvár elleni győzelmét követően a Corriere dello Sport. A római székhelyű sportújság nyilván szívesebben foglalkozott volna első oldalán a Napolival, Walter Mazzarri együttese azonban meglepő 3-0-ás vereséget szenvedett a San Paolóban. A történet érdekessége, hogy a nem épp topcsapatnak számító Viktoria Plzentől volt képes kikapni – a Serie A-ban második helyen álló - Napoli. Edinson Cavani egy igencsak meglepő vereséggel ünnepelte 26. születésnapját.
Napoli umilato” vagyis „Megalázott Napoli”. Ezt a címet már a pénteki Tuttosport választotta első oldalára. A torinói sportnapilap nem csak az Inter sikerére, és Diego Milito sérülésére tért ki, hanem a Lazio 3-3-as döntetlenjére is. A Mönchengladbach otthonában 20 percet játszott emberhátrányban az olasz csapat, de az utolsó pillanatban, Kozák még is megszerezte az egyenlítő gólt. A Lazio annak ellenére nem adta fel, hogy a Gladbach három büntetőt kapott, melyek közül kettőt értékesített is.

Én még soha nem láttam olyat, hogy három tizenegyest adjanak egy csapat javára. De a srácok ma is bebizonyították, hogy mennyi tartás van bennük. Nem csak Floccari az egész társaság remekül játszott. Örülök neki, hogy ismét a szezon elején látott Lazio volt pályán” –mondta a római klub edzője, Vladimir Petkovic.

A harmadik olasz sportújság a La Gazzetta dello Sport ezúttal a gyilkossággal vádolt Oscar Pistoriussal foglalkozott legnagyobb terjedelemben. De a címlapra azért az Inter hazai győzelme és Diego Milito súlyos sérülése is odafért. A Gazzetta információ szerint, a 33 éves argentin játékos további pályafutása is veszélybe került ezzel a térdsérüléssel.

Végül említsük meg, hogy csütörtök reggel sikkasztás vádjával letartóztatták Massimo Cellinót, a Cagliari elnökét. A rendőrség telefonlehallgatásokon alapuló vádja szerint, az Is Arenas stadion építése közben követhetett el szándékos csalást a klub elnöke, több más személlyel (például a Cagliari közelében található Quartu városka polgármesterével) együtt. A szárd klub pár órával később közleményben jelezte, hogy kitart Cellino mellett, aki csapata és személye elleni szándékos támadásnak értékelte a letartóztatást.