Alpesi sí-vb

Kaputévesztés miatt zárták ki a magyar sízőt - videó

  • VNA

Nem sikerült túl jól a bemutatkozás a fiatal Kékesi Mártonnak a schladmingi világbajnokságon - kaputévesztés miatt kizárták.

Kékesi Márton a szuperóriás-műlesiklásban a schladmingi alpesi sí-vb-n

Az amerikai Ted Ligety nyerte a férfiak szuperóriás-műlesikló versenyét az alpesi sí-világbajnokság szerdai versenynapján, az ausztriai Schladmingban. A magyar felmenőkkel rendelkező síző mögött a második a francia Tessieres, harmadik pedig a szám legnagyobb favoritja, a norvég Svindal lett.

A magyar válogatottból ebben a számban Kékesi Márton állt rajthoz. A tavaly az ifjúsági világbajnokságon a 17 éven aluliak kategóriájának győztese a 82 fős mezőnyben a második legfiatalabb síző volt. Utolsóként rajtolt, a pálya közepéig remekül síelt, de rontott, és húsz másodperces hátránnyal a 69. helyen ért célba, igaz a hiba miatt végül kizárták. Kovács Barna szövetségi kapitány a verseny után elmondta, hogy Marcit azért zárták ki, mert miután az oldalára esett, majd sikeresen felállt, annyira alácsúszott az egyik kapunak, hogy nem tudott visszamenni, és megkerülni azt, így végül "kapukihagyás" címén diszkvalifikálták a versenyből.