Serie A

A sereghajtó otthonában égett az Inter, Tőzsérék nyertek a Lazio ellen

Az Inter 3-1-es vereséget szenvedett az Siena otthonában, a Lazio 3-2-re kikapott Genovában, a Fiorentina magabiztosan nyert otthon a Serie A 23. fordulójában.

Az Inter óriási meglepetésre simán kikapott - Fotó: AFP

Siena-Inter

Nem kezdte jól az évet az Inter, amely a sereghajtó Siena otthonába látogatott a 23. fordulóban. A kiscsapat kis híján leigazolta Nikolics Nemanját a Videotontól, ám a transzfer a fehérváriak hibája miatt nem jött össze. Az Interben Guarín, Cassano és Palacio kezdett elől, az első gólt viszont nem ők, hanem a Siena szerezte meg.

A 21. percben egy bal oldali centerezés után Emeghara kibújt Zanetti mellől, és 5 méterről az üres kapuba passzolt (1-0). Egy percre rá jött a másik oldalon a válasz: Cassano balról középre kanyarított, Nagatomo nem érte el, de épp így lett jó: a bal kapufáról a hálóba pattant a labda (1-1).

Megint csak két perc telt el, amikor ismét vezetést szereztek a hazaiak: Sestu 17 méterről parádésan csavart a bal felsőbe (2-1). A félidőben egygólos hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején Chivu utolsó emberként buktatta Emegharát, ezért ő piros lapot, a Siena büntetőt kapott. Rosina higgadtan a bal alsóba lőtt, Handanovic a másik irányba mozdult (3-1). A folytatásban jól tartotta az előnyét a Siena, amely a szezonban már másodszor verte meg az Intert.

Fiorentina-Parma

A Fiorentina Luca Toni hetedik idénybeli góljával szerezte meg a vezetést, a válogatott támadó Cuadrado beadása után fejelt a kapuba. A második játékrészben egy remek akció végén növelte előnyét a viola csapat: Pasqual, Migliaccio és Jovetics volt a labda útja, a fiatal támadó pedig nem hibázott. A Fiorentina magabiztosan nyert hazai pályán.

Genoa-Lazio

A kiesés elől menekülő Genoa Tőzsér Dániellel a kispadon kezdett a Lazio ellen. Az első negyedóra végén szöglet után szerzett vezetést a hazai együttes Borriello révén, majd Bertolacci a bal oldalról mattolta Marchettit, így a szünetre két gólos genovai előnnyel vonultak a csapatok.

A második félidőben Floccari nagy lövésével szépített a Lazio, majd Borriello kezezése miatt tizenegyest is kaptak a rómaiak. Mauri állt a labda mögé és nem hibázott, ám itt még nem volt vége. A 94. percben jött Rigoni, és fejjel megszerezte a győztes gólt a hazaiaknak.

Serie A
23. forduló
Fiorentina-Parma 2-0
Gólszerző: Toni (28.), Jovetics (50.)
Genoa-Lazio 3-2
Gólszerző: Borriello (16.), Bertolacci (22.), Rigoni (90+4.) ill. Floccari (58.), Mauri (82.-11-esből)
Palermo-Atalanta 1-2
Gólszerző: Nelson (84.) ill. Carmona (54.), Denis (71.)
Pescara-Bologna 2-3
Gólszerző: Weiss (30.-11-esből), D'Agosino (45.-11-esből) ill. Diamanti (34.-11-esből), Gilardino (50.), Kone (66.)
Siena-Inter 3-1
Gólszerző:Emeghara (21.), Sestu (24.), Rosina (55. - 11-esből), ill. Cassano (22.)