Alpesi sí

Olasz sikerrel zárult a kitzbüheli lesikló verseny

  • VNA

Dominik Paris sikerével ért véget a legendás kitzbüheli lesikló verseny, az olasz síző a világbajnok Erik Guay és az osztrák HannesReichelt előtt győzött.

Az olasz Dominik Paris, a kitzbüheli lesiklóverseny győztese

Szombaton kora délután az ausztriai Kitzbühelben, a jól ismert Streif-pályán folytatódott a férfi alpesi sízők Világkupa-sorozata. A legendás pályán rendezett lesiklást az olasz (dél-tiroli) Dominik Paris nyerte tizenhárom századmásodperces előnnyel a kanadai világbajnok Erik Guay, valamint az osztrák Hannes Reichelt előtt. A mezőny elején az olasz Peter Fill és a múlt héten sebességi rekordot felállító francia Johann Clarey bukásai borzolták a kedélyeket, utóbbi esemény miatt félbe is kellett szakítani egy időre a versenyt.

A kényszerszünet után a 20-as rajtszámot viselő 23 esztendős Dominik Paris száguldott végig a pályán, aki több mint fél másodperccel vette át a vezetést Max Franztól, amit meg is őrzött a verseny végéig, így szezonbeli második győzelmét aratta. Utoljára olasz síző még Kristian Ghedina révén 1998-ban tudott győzni a hagyományos Hahnenkamm-versenyen.

Alpesi sí Világkupa - Kitzbühel (AUT) - férfi lesiklás
1. Dominik Paris (ITA) 1:57.56
2. Erik Guay (CAN) +0,13 mp
3. Hannes Reichelt (AUT) +0,36 mp
4. David Poisson (FRA) +0,60 mp
5. Max Franz (AUT) +0,61 mp
6. Klaus Kröll (AUT) +0,73 mp

A norvég Aksel Lund Svindal ezúttal csak a kilencedik lett, így a vártnál kevesebb pontot hozott az összetett Világkupában továbbra is élen álló, de ezt a versenyt kihagyó osztrák Marcel Hirscheren. Az összetett verseny harmadik helyén álló amerikai Ted Ligety ezúttal kiesett, így nem szerzett Világkupa-pontot.

A férfi alpesi sí összetett Világkupa állása
1. Marcel Hirscher (AUT) 935 pont
2. Aksel Lund Svindal (NOR) 876 pont
3. Ted Ligety (USA) 736 pont
4. Felix Neureuther (GER) 646 pont
5. Ivica Kostelic (CRO) 485 pont
6. Manfred Moelgg (ITA) 477 pont