Primera División

Nem mondott le még a bajnoki címről Karim Benzema

  • SZA

Karim Benzema, a Real Madrid támadója legszívesebben a Paris Saint-Germain játszana a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A francia a BL-továbbjutásról, illetve a csapaton belüli hangulatról is beszélt az AS-nek adott interjújában.

,,A PSG ellen szeretnék játszani, mert az egy francia csapat, ahol sok barátom játszik, mint például Jérémy Ménez vagy Blaisé Matuidi. Minden nap beszélek Jérémyvel, úgyhogy tudom, hogy a Ligue 1-ben némi gondjaik akadtak, de csoportelsőként jutottak tovább a Bajnokok Ligájában. Kétségem nincs afelől, hogy nehéz ellenfél lennének, de remélem, hogy játszhatok ellenük."

Az arab származású támadó azt sem sajnálja, hogy a Dortmund mögött csak a második hely jutott a blancóknak a D betűvel jelzett halálcsoportban.

,,Nem lehetünk szomorúak, mert a legfontosabb az volt, hogy továbbjussunk. A csoportkör nem egyszerű dolog manapság már, mindegy, hogy első vagy második helyen végzel, mert így is, úgy is nagyon jó csapatokkal kerülhetsz szembe."

A Lyontól 2009 nyarán megvett támadó végül arról is nyilatkozott, hogy 11 pontos hátránya ellenére sem mondott még le csapata a bajnoki cím megvédéséről.

,,Nyilván pocsék volt a Betistől elszenvedett vereség után, valamennyiünknek a padló magasságában volt a hangulata, de az Atlético elleni derbi után ismét felemelt fejjel játszhatunk. Visszatértünk, és megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot. Nincs még vége."