Férfi kosárlabda

A Szolnok kamatoztatna, a Körmend fejlődne az Eurochallenge Kupában

Újabb megméretéshez ért az idén az NB I helyett az Adria Ligában küzdő Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata, amely a Körmendhez hasonlóan kedden kezdi meg szereplését az Eurochallenge Kupa F csoportjában.

Az áprilisban Debrecenben EK-négyes döntőt rendezett - és ott negyedikként végzett - Tisza-partiak vezetőedzője, Pór Péter szerint az elsődleges cél eljutni a nyolccsapatos kieséses szakaszig.

"Az első két csoportkörből mindenképpen szeretnénk továbblépni, a negyeddöntőben majd meglátjuk, ki kerül az utunkba" - mondta a magyar bajnok mestere a budapesti repülőtérre tartó buszról. "Keddi ellenfelünk, a német Oldenburg múlt héten még vezette a tabellát a Bundesligában, és sok amerikai játékossal rendelkezik. Az Adria Ligához képest most nem a délszláv, fizikális stílussal fogunk találkozni, de remélhetőleg tudjuk kamatoztatni az AL-ben szerzett tapasztalatainkat."

Ernests Kalve-nak az Eurochallenge-sorozatban sem lesz könnyű dolga - Fotó: kezdo5.hu

Az idény eddigi szakaszára visszatekintve a szolnoki tréner kifejtette, hogy ez az első szezonjuk az Adria Ligában, ahol jelenleg két győzelemnél és öt vereségnél tartanak, és az elsődleges cél a tanulás mellett az, hogy elfogadtassák magukat a regionális mezőnyben.

"Tudtuk, hogy ez egy más kategória lesz, és hogy lesznek nehézségek, nagyobb különbségű vereségek" - tette hozzá Pór Péter. "De ez a fejlődés útja, és olyan csapatokat látunk vendégül a Tiszaligetben, amelyek nem sűrűn fordulnak meg Magyarországon."

Körmendi kollégája, Hencsey Tamás ugyancsak a csapatbuszról nyilatkozott, a vasiak ugyanis kedd este Temesváron kezdik meg a nemzetközi szezont az Eurochellenge Kupában.

"Eddig felemás a játékunk, két győzelemmel és négy vereséggel állunk az NB I-ben, és még nem nyertünk idegenben" - mondta a vezetőedző. "Most egy erős sorozatnak vágunk neki, és nem is lehet más célunk, mint javítani és fejlődni. Már első ellenfelünk is kemény diónak ígérkezik, a temesváriak keretében hat külföldi van, úgyhogy nehéz meccsre számítok."

A körmendiek mérkőzése magyar idő szerint kedden 19, míg a Szolnok összecsapása 20 órakor kezdődik. A két magyar csapat november 13-án Körmenden, míg december 4-én Szolnokon találkozik egymással az EK-ban.