La Liga

Llorente megsértődött Bielsára, és otthagyta a Bilbao edzését

Úgy tűnik, az Athletic Bibaótól nyáron elvágyódó, de végül maradni kényszerülő Fernando Llorente viszonya nem felhőtlen Marcelo Bielsa vezetőedzővel, akinek kritikái után hétfőn idő előtt otthagyta a csapat edzését.

A délelőtti tréningen egy kis egymás elleni játék után tartott taktikai megbeszélést a vezetőedző, aki a beszámolók szerint direkt Llorentének címezve néhány kritikát is elmondott. A csatár állítólag fintorgott, majd otthagyta edzőjét és csapattársait, és bevonult az öltözőbe.

Marcelo Bielsa vezetőedző és Fernando Llorente az Athletic Bilbao edzésén 2012-ben.

A többiek még mintegy 20 percen keresztül gyakoroltak, de Llorente nem tért vissza közéjük.

Marcelo Bielsa hírnevét ismerve Llorente valószínűleg nem számíthat sok játéklehetőségre a következő hetekben.

A játékos a nyári átigazolási időszakban többször is elmondta, hogy a Juventushoz szeretne szerződni, de klubja tartotta magát a szerződésében foglalt 36 millió körüli kivásárlási árhoz, amit azonban az olaszok messze nem akartak megadni. Llorente szerződése 2013-ban lejár Bilbaóban, ezért volt különösen meglepő, hogy a klub makacsul tartotta magát a magasabb árhoz. Legkésőbb a szezon végén ingyen távozhat a csatár, de ha télen akarják eladni, akkor is valószínű, hogy sokmillió euróról kell lemondaniuk.