La Liga

Zárkózhat a Barca, de sok Xavi gondja - tippek a Bilbao elleni rangadóra

Visszakapaszkodhat a Real nyakára a Barca,de a katalánoknál rengeteg a hiányzó, a Bilbao pedig erős csapat.

Nem tudta győzelemmel zárni a szombat esti rangadóját a Real Madrid csapata, miután 1-1-es döntetlent ért el a Sevilla vendégeként. Carlo Ancelotti együttese ezzel együtt is megőrizte listavezető pozícióját, de a Celta Vigo ellen 3-0-s sikert arató Atlético Madrid egy pontra feljött a városi riválisra, és vasárnap a címvédő Barcelona is megteheti ugyanazt, amennyiben legyőzi hazai pályán az Athletic Bilbaót. 

 

Csapathírek 

Csakhogy ez nem lesz egy könnyű menet, hiszen egyrészt a Bilbao nagyon jó csapat, másrészt a Barcánál akadnak gondok. A megvesztegetési botrány nem akar csitulni, sőt, ezen a héten is egyre vadabb dolgokat lehetett olvasni, például azt, hogy a klubelnök Laportát magánvádas perbe fogná az egyik bíró. 

A pályán kívüli dolgok tehát továbbra is kihatással lehetnek a csapatra, amelyben ráadásul egyre több a sérült. A jövő heti El Clásicót is figyelembe véve Xavi ezen a meccsen nem fog számolni Frenkie de Jong, Pedri, Lewandowski, Rapinha, Koundé és Sergi Roberto szolgálataira sem. A támadósorban így majd Felix, Ferran Torres és Yamal kerül, ami nem néz ki rosszul, de a középpálya azért Gavival, Romeluval és Gündogannal nem ugyanaz lesz, mint Pedrivel és De Jonggal. 

A Bilbao egyelőre a 6. helyen áll a tabellán, 4 pont hátránnyal a Barcától, de Erensto Valverde bízhat csapat remek védekezésében, a baszkok a 9 forduló alatt 4-szer nem kaptak gólt.

Ami miatt van ok az aggodalomra az viszont az a tény, hogy a Bilbao az utolsó 25 idegenbeli Barcelona elleni meccséből 21-et elveszített. 

 

Ráadásul sérültek a vendégeknél is vannak, Galarreta, Alvarez, De Marcos és Vesga biztosan nem lép pályára, míg Nico Williams elvileg ugyan pályára lép, de a csapat legnagyobb ászáról tudni kell, hogy sérüléssel küszködik

[4205435] 2023-10-22 21:00:00 Barcelona - Athletic Bilbaox

Mire érdemes fogadni? 

A Barcelona szorzója elég magas, ahhoz képest, hogy spanyol bajnokit játszik hazai pályán, és bizony könnyen is el lehetne csábulni ezeknek az oddsoknak. Csakhogy a válogatott szünet előtt nem volt túl meggyőző a csapat, a hiányzok miatt pedig akkora nagy formajavulást nem is igazán lehet várni. 

A Bilbao nem fogja tálcán kínálni a három pontot a Barcának, így egy küzdelmes meccsre van kilátás, ahol a baszk védelem komoly fejtörést okozhat a katalán támadóknak. 

Egy ázsiai gólszámos tippel próbálkoznánk, mert nem hiszünk nagyon a 4 vagy több gólban itt, továbbá egy faultos tippet is overeztetnénk, ezt a határt ugyanis meg tudják csinálni a csapatok elég könnyedén. 


✅ Tipp #1: Gólok száma 2.75 alatt@1.86 

Tipp #2: Szabálytalanságok száma 23.5 felett@1.75 

Fogadási határidő: október 22. 21:00