Spanyol foci

A statisztikát hívjuk segítségül tippünkhöz az Atlético-Bilbaóra

  • mr.blonde

A Spanyol Szuperkupa második elődöntőjében az Atlético Madrid és az Athletic Bilbao játszik egymással.

Csütörtök kiderül, hogy melyik csapat lesz a Spanyol Szuperkupa döntőjének második résztvevője, a bajnoki címvédő Atlético Madrid a kupadöntős Bilbao ellen lép majd pályára. A fogadóirodák számai alapján természetesen a Matracosok számítanak esélyesebbnek a győzelemre, de semleges helyszínen, egy mérkőzésen - ahogy mondani szokás - bármi megtörténhet. 

3651973

Csapathírek 

A hétvégi bajnoki mindkét csapatnak vegyes érzelmeket hozhatott, az Atlético a Villarreal elleni idegenbeli rangadón ért el 2-2-es döntetlent, míg az Athletic az Alaves otthonában játszott egy 0-0-s remit. Öt pont választja fel a feleket a bajnokságban egymástól, az őszi madridi döntetlenjük pedig ugyancsak arról árulkodik, hogy szoros találkozó kerekedhet ebből az elődöntőből. 

A keretek kapcsán viszonylag jó helyzetben van mindkét szakvezető, Diego Simeone csak Griezmann és a Szavics játékától kell, hogy eltekintsen, míg Marcelinónak egyedül Unai Nunezt és Unai Vencedort kell nélkülöznie. 

Nagy meglepetést egyik mestertől sem kell várni a taktikai felállásokat illetően, vélhetően mindkét gárda megpróbálja majd megszállni a pálya középső részét, hogy a biztos védekezésből néhány jól irányzott támadással zavart okozzon az ellenfél kapuja előtt. 

[3651973] 2022-01-13 20:00:00 Atlético Madrid - Athletic Bilbaox

Mire érdemes fogadni?

Finoman szólva sem egyszerűen tippelhető ez a mérkőzés, hiszen a bukmékerek korrektül szabták meg a szorzóikat a különböző piacokon. Az Atlético Madridot ugyan erősen favorizálják a győzelemre, de nem érezzük most annyira jó passzban a Matracosokat, hogy ekkora szorzón kivegyük a sikerüket anélkül, hogy belenéznénk a mérkőzésbe. 

Amit viszont egy közepes téttel megmerünk próbálni, az a büntetőlapok piacán az Atlético-győzelem - döntetlen nélkül. 

A spanyol bajnokság idei 20 fordulója alatt az Atlético másfélszer annyi kártyát szedett be, mint a Bilbao - 40 vs 57 - vagyis meccsenként közel egy sárgával többször figyelmeztették Simeone fiait. Mivel egy kupa elődöntőről beszélünk, ahol azért a feszültség és a tét rányomhatja a bélyegét a mérkőzésre is, nem elképzelhetetlen, hogy ezek az arányok ebben a 90. percben is kiütköznek. 

A mérkőzést Guillermo Cuadra vezeti majd, akinek a La Ligába 5,3 lap/meccs átlaga van hat fellépésből, de ez az arány igazából amiatt magas, mert szeptember egy Getafe-Atlético meccsen 10 lapot volt kénytelen kiszórni. Egyébiránt igyekszik keveset szerepelni, szereti szóban figyelmeztetni a játékosokat, így számára is nagy kihívás lesz egy ilyen téttel bíró mérkőzést levezetni. 

Tippünk az Atlético Madrid több büntetőkártyájára irányul egy ázsiai hendikepes variációban, vagyis ha azonos lapszámmal zárják a felek a meccset, akkor a tétünket visszakapjuk. 

{"headTitle":"Atlético Madrid - Bilbao ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-13 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Büntetőlapok - Atlético Madrid +0 ","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Büntetőlapok - Atlético Madrid +0 ","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3651973] 2022-01-13 20:00:00 Atlético Madrid - Athletic Bilbaox;