La Liga

Kár bonyolítani a dolgokat, fogadjunk a tutira!

  • varin

Kötelező győzelem előtt az Atlético Madrid, amely a motiválatlan Bilbaót látja vendégül a Wandában.

Hozta a kötelező minimumot az Atlético Madrid a Real elleni rangadón, ezzel továbbra is a bajnokság favoritjának számít. Ha Suárezék megnyerik az elmaradt meccsüket, hat pont lesz a tiszta előnyük a Barca és nyolc pont a Real előtt. Ezúttal a sokkal fontosabb küldetésekre váró Bilbao látogat a Wandába.

{"headTitle":"Atlético Madrid-Athletic Bilbao","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-10 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atlético","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Athletic","odds":"5.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

Nyugodtan mondhatjuk ugyanis, hogy a bajnokság a legkevésbé sem érdekli már a baszkokat. Furcsa ezt kimondani a nyolcadik helyről, de reálisan nézve a Bilbaónak se a hatodik helyre nincs esélye, sem pedig hátrafelé nem kell nézelődnie, így javában készülhetnek Raúl Garciáék a két kupadöntőre.

A Bilbao ugyanis előbb április 3-án a tavalyi szezon fináléját játssza le a Sociedad ellen, majd 17-én következik a Barca elleni finálé. És alighanem a piros-fehéreknél is úgy vannak vele, hogy a bajnoki mérkőzések feláldozhatóak, és mivel egyértelmű, melyik meccsen van több esélye az együttesnek, még akkor is a legfontosabb most a baszk házi finálé, ha a meccsig még 3 hét hátravan.

Első ránézésre ráadásul igen meglepő lehet az Atlético 1.80 feletti szorzója, ami még akkor is helytálló, ha tudjuk, nincs igazán kirobbanó formában Simeone csapata.

Azonban az Atlético igazi mumusnak számít az Athletic esetében, a fővárosban például az utolsó tíz mérkőzésen összesen 1 pontot szerzett a Bilbao.

Miként az sem érhet minket meglepetésként, hogy az Atlético otthon idén is parádés (9-3-1), míg a Bilbao az idegenbeli statisztikája alapján (2-4-6) közel kiesőhelyen áll.

Regisztrálj és nézd meg a profik tippjeit ingyenesen!

Noha az Atléticónál például Luis Suárez is hetek óta egy sárgára futballozik az eltiltástól, a Matracosoknak szinte nincs is hiányzója. Giménez játéka kérdéses, őt valószínűleg hagyja még pihenni Simeone, míg az uruguayi gólvágó mellett Thomas Lemar kezdhet és Joao Félix padozhat. A vendégeknél Inigo Martínez még hetekig eltiltott, így sem ő, sem pedig a sérült Berchiche nem léphet pályára.

Az 1.80 körüli szorzó nem tűnik igazán reálisnak. Példának okáért amikor idén a Bilbao a másik két nagy ellen játszott, az alábbi szorzókkal fogadhattunk a vereségükre: 1.59, 1.56, 1.40, 1.47. A fogadóirodák persze továbbra is alsóbb polcra helyezik az Atléticót, mint a Barca-Real kettőst, ugyanakkor a tabella remekül bemutatja, hogy tévednek.

Hogy melyik a motiváltabb csapat, arról kár is vitát nyitni. A Bilbaónál fejben a kupadöntőkön járnak már, míg az Atlético a kupakiesést és a BL-vereséget követően egyértelműen a bajnokságot helyezi fókuszba. Mindezek szellemében kár bonyolítani a képletet, elég egyszerűen behúzni hazaira ezt a meccset.

{"headTitle":"Atlético Madrid-Athletic Bilbao","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-10 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atlético Madrid","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Fogadás gólra: 1-0, 2-0 vagy 3-0 a végeredmény","odds":"2.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
[3424208] 2021-03-10 19:00:00 Atlético Madrid - Athletic Bilbaox;