La Liga

Messi csereként duplázott, hibátlan maradt a Barca

Az FC Barcelona 4-1-re nyert a Getafe otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. A katalán csapat négy mérkőzés után száz százalékos mutatóval áll.

A sérült Andrés Iniesta, a cserepadra nevezett Lionel Messi és az eltiltását töltő Tito Vilanova edző nélkül kezdett az FC Barcelona a Getafe otthonában. A 4. percben gólt szerezhettek volna a katalánok, Tello balról, öt méterről a hosszú sarkot vette célba, Moya vetődve védte. A 26. percben Moya is verve volt, Thiago cselezte át magát a hátvédeken és 13 méterről felső lécet találta telibe. Hat perccel később már nem volt ellenszer, Fábregas gyalogolt át a hazai védőkön, 11 méterre a kaputól elsodorták, a labda Adriano elé került, aki a kapuba gurított (0-1). A brazil védő góllal ünnepelte 200. bajnoki meccsét.

Fábregas

Az 59. percben Messi beszállt a padról, Thiago helyén folytatta. A 73. percben Pedro bukott el Valera lábában a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, Messi a kapu bal oldalába vágta (0-2). Négy perccel később Messi ismét betalált, Montoya jobb oldali centerezését öt méterről a kapu közepébe küldte (0-3). Az argentin klasszis a hatodik gólját szerezte a bajnokságban.

A 80. percben szerencsés góllal szépített a Getafe, Sarabia jobbról, 16 méterről lőtt, a labda Adriano lábáról Mascherano fejére pattant, onnan pedig a rövid sarokba vágódott (1-3). A 90. percben a másik barcelonai csere, Villa is betalált, a csatár kilépett a leshatáron és 14 méterről Moya kapus lábai között a kapu közepébe lőtt (1-4). A Barca visszavágott a tavalyi idényben elszenvedett vereségért.

A Barca hibátlan maradt, négy fordulót követően 12 ponttal vezeti a tabellát. A Getafe másodszor bukott, négy pontot gyűjtött.

Primera División
4. forduló
Getafe-Barcelona 1-4 (0-1)
Gól: Macherano (80., öngól), ill. Adriano (32.), Messi (74. - 11-esből, 78.), Villa (90.)
  • Getafe - Barcelona 2012-09-15 20:00:00