Athletic Bilbao

Bielsa nem engedi rendesen edzeni Llorentét és Javi Martínezt

Az Athletic Bilbao vezetőedzője, Marcelo Bielsa állítólag kizárja csapata bizonytalan jövőjű játékosait a taktikai felkészítésekből.

A Bilbao két világ- és Európa-bajnokáért komolyan érdeklődnek az európai piacon, Fernando Llorentét a Juventus, Javi Martínezt pedig a Bayern München vinné, de mindkét játékossal kapcsolatban lassan haladnak, ha haladnak egyáltalán a tárgyalások, mert a baszk klub vezetői keményen ragaszkodnak elképzeléseikhez, nem akarnak eleget tenni a vevők kéréseinek.

Az Athletic Bilbao edzése a csapat Európa Liga-mérkőzése előtt 2012-ben.

Marcelo Bielsa, az Athletic keménykezűségéről is ismert mestere addig nem akarja bevetni a labdarúgókat, amíg el nem dől, hogy mi lesz velük, de nem csak a csapat mérkőzéseiről hagyja ki, hanem az edzésekben is korlátozza őket.

Llorente és Martínez - David Lópezhez, Cerrajería Galderhez és Astarloa Ustaritzhoz hasonlóan - csak néhány gyakorlatban vehet részt a többiekkel együtt, a taktikai felkészítéskor külön kell dolgozniuk, és állítólag még az öltözőbe sem mehetnek be, ha ott Bielsa megbeszélést tart.

Bármi is lesz a játékosok sorsa, az biztos, hogy az Atlético Madrid elleni hétfői bajnokin és a finn HJK elleni csütörtöki Európa Liga-selejtezőn nem játszanak majd, leghamarabb jövő pénteken kerülhetnek vissza a keretbe, ha maradnak Bilbaóban.

  • Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2012-08-27 22:00:00
  • Helsinki - Athletic Bilbao 2012-08-30 19:00:00