Serie A előzetes

Edzőmizéria közepette kezdi a menekülést a kihívók elől a Juventus

Szombaton este a Fiorentina-Udinese mérkőzéssel kezdődik a Serie A 2012-13-as szezonja, később pedig a címvédő Juventus is pályára lép a Parma ellen. A bajnokság abszolút favoritjának tűnő torinóiak vezetőedzőjük, a bundabotrányban való állítólagos érintettsége miatt eltiltott Antonio Conte nélkül kell, hogy helytálljanak.

Juventus-Parma 20:45
Tv: Sportklub
hatharom-tipp: 1

A nyári átigazolások, a fő riválisok pénzügyi gondjairól szóló hírek és a tavaszi teljesítmény alapján a címvédő Juventus újabb bajnoki címe tökéletes papírformának tűnt az elmúlt hetekben, főleg, hogy a torinói talán az egyetlen klub a Seria A-ban, amely megengedheti magának, hogy egy igazi sztárcsatárt szerződtessen - igaz, a várva várt átigazolás még nem jött össze. Hiába a viszonylag bő kínálat az európai piacon, Zlatan Ibrahimovic Milanból történt elmenekülése után az olasz bajnokság nem a legcsábítóbb a játékosok számára, aki pedig jönne - a világ- és Európa-bajnok Fernando Llorente - ahhoz jelenlegi klubja ragaszkodik túl erősen - egyelőre.

Massimo Carrera a Juventus-Napoli Olasz Szuperkupadöntő mérkőzésen 2012-ben.

A Zebrák veretlen előző szezonjának fő letéteményese, a vezetőedző Antonio Conte viszont csúnya ügybe, fogadási csalásba keveredett, és hiába bizonygatja ártatlanságát, jogerősen 10 hónapos eltiltásra ítélték. A klub kitart mellette, egyelőre nem kerestek új edzőt - valószínűleg nem is fognak -, de azért valószínűleg nem mindegy, hogy egy-egy meccsen Conte vagy a technikai igazgató, Massimo Carrera ül-e a kispadon.

A visszafogottan, leginkább más együttesek kispadjairól vagy tartalékcsapataiból erősítő Parma ellen így is elvárható a címvédőtől a győzelem hazai pályán. Feltéve persze, hogy az aktuális ellenféltől visszaszerzett Sebastian Giovincót, az Intertől érkezett Lúciót vagy épp az Udineséből átemelt belső középpályát, a Maurico Isla, Kwadwo Asmaoah duót sikerült már valamennyire összeszoktatni a többiekkel. Ha igen, lépéselőnybe kerülhet a Juve a kihívókkal szemben.

  • Juventus - Parma 2012-08-25 20:45:00
  • Fiorentina - Udinese 2012-08-25 18:00:00

Fiorentina-Udinese 18:00
Tv: Sportklub
hatharom-tipp: X

Az előző évi hányattatás, kiesés elleni harc, edzőváltások, játékospofozás után a Fiorentina jó előjelekkel készülhet az új szezonra. A kispadra megszerezték a Roma és a Catania kispadján jó teljesítménnyel bemutatkozó Vincenzo Montellát, a csapat tengelyét a Romából, a Villarrealból és a Palermóból - David Pizarro, Gonzalo Rodríguez, Borja Valero és Francesco Della Rocca leigazolásával - megerősítették, és még egy nagy halra pályáznak a csatársorba.

Egyelőre a megvásárolni vágyott Dimitar Berbatov nélkül kell felvenniük a harcot az Udinesével, amely az előző évek sikeremberei közül sokat eladott, de így is egész jó teljesítménnyel kezdte a szezont. A Braga elleni BL-selejtező mérkőzésen idegenben gólt tudtak szerezni a Zebracsikók, és ezen kívül is stabilan játszottak, azaz a megmaradt játékosok már most közel olyan jól tudják a feladataikat Francesco Guidolin rendszerében, mint akik távoztak. Ennek ellenére azt azért nem várjuk a vendégektől, hogy teljes erővel odatennék magukat erre a mérkőzésre, valószínűleg fontosabb nekik a BL-visszavágó, ha már egyszer verhető ellenfelet kaptak, és jó eredményt is értek el az első meccsen, azaz odajuthatnak a főtáblára.

Seria A
1. forduló
Fiorentina-Udinese 18:00
hatharom-tipp: X
Juventus-Parma 20:45
hatharom-tipp: 1
 
Vasárnap játsszák:
Milan-Sampdoria 18:00
Atalanta-Lazio 20:45
Chievo-Bologna 20:45
Genoa-Cagliari 20:45
Palermo-Napoli 20:45
Pescara-Inter 20:45
Roma-Catania 20:45
Siena-Torino 20:45