Átigazolás

Llorente nem hosszabbít a Bilbaóval, célba ér a Juventus?

Josu Urrutia, az Athletic Bilbao elnöke megerősítette, hogy Fernando Llorente nem hosszabbítja meg 2013 nyarán lejáró szerződést a klubbal, így akár még idén nyáron megválhatnak tőle a baszk csapatnál.

Llorente Olaszország felé veheti az irányt

A 27 éves világbajnok támadóval szerettek volna szerződést hosszabbítani a bilbaói vezetők, de a csatár nem volt hajlandó ezt megtenni. A hírek szerint Llorente a gárda argentin vezetőedzőjét, Marcelo Bielsát okolja amiért nem jutott szóhoz a spanyol válogatottban a júniusi Európa-bajnokságon, így nem is kíván a szakemberrel a továbbiakban együtt dolgozni.

"Llorente közölte velünk, hogy nem áll szándékában megújítani a megállapodását a klubbal" - mondta Urrutia elnök. "Abban az esetben, ha Fernando elhagy minket, nem érkezik helyette másik támadó. Azt viszont szeretném elmondani minden klubnak, hogy a mi csapatunk nem eladó, ki kell fizetni a játékosok szerződésében foglal kivásárlási összeget" - tette hozzá a presidente.

Nemzetközi sajtóhírek szerint szombaton a Juventus 16 millió eurós ajánlatot tett Llorentéért a Bilbaónak. A fentiek ismeretében az olasz bajnoknak jó esélye van arra, hogy végre egy klasszissal erősítse meg támadószekcióját.