Felkészülés

Telkiben kapott ki a 'kis' Maccabitól a Kaposvár

Telkiben az izraeli Maccabi Netanya ellen vívott felkészülési mérkőzést a Kaposvár Rákóczi. Ugyan a somogyiak 2-0-s vereséget szenvedtek, Prukner László vezetőedző szerint nagyon hasznos találkozón vannak túl fiai.

"A felkészülés jelenlegi stádiumában nagyon hasznos volt ez a találkozó - kezdte értékelését Prukner László vezetőedző a rakoczifc.hu-nak - Az első félidőben többször megbontottuk az izraeliek védelmét, de a befejezéseink pontatlanok voltak. Ők teljes sort cseréltek a szünetben, mi nem, ugyanis most azok a játékosok kaptak nagyobb szerepet, akik a Király Kupán nem léptek pályára. Az ellenfelünk mezőnyfölényt harcolt ki, mi fáradtabbak voltunk, és két egyéni helyezkedési hiba után eldőlt a mérkőzés sorsa. A játék képe alapján nem álltunk távol a döntetlentől.

A próbajátékon a kaposváriak színeiben szereplő Zámbó Bencét tovább teszteli a szakvezetés, Sándor Istvántól viszont már elköszöntek. A szerbiai Zmulics, aki abból a térségből származik, ahonnan Nagypál, Oláh és Nikolics, ismét lehetőséget kapott, és mivel eddig alacsonyabb osztályban futballozott, türelmesebbek vele az edzők.

A Rákóczi szerdán és szombaton Horvátországban játszik újabb felkészülési mérkőzéseket.

Felkészülési mérkőzés
Kaposvári Rákóczi - Maccabi Netanya 0-2 (0-1)
Rákóczi FC: Posza (Hajdúch) - Hegedűs, Bank, Zámbó (Jánvári) - Okuka, Horváth T., Pavlovic, Safaric (Kovács O.), Balázs B. - Oláh, Waltner (Zmulic). Vezetőedző: Prukner László