Vasas

Markovitsnak jól esett Orbán Viktor válasza

  • MTI

Mint ismert, a kormány a Vasas Sport Club sportlétesítményeinek működtetéséhez 100 millió forintot biztosít, Markovits László, az egyesület elnöke örömmel fogadta a hírt.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az összeget a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatból történő átcsoportosítással biztosítják. A határozatban foglaltak szerint 2013-tól ez az összeg évente jár majd az angyalföldi egyesületnek.

"Még 2011 októberében írtam levelet a miniszterelnöknek - mondta a határozat hátteréről Markovits László, (a képen) az angyalföldi klub elnöke. - Ebben vázoltam, hogy a Vasas három állami létesítményt tart fenn és 17 szakosztályt működtet. A létesítményekre 2004-től évente minimum 200 milliót költöttünk, a fejlesztéseket fotókkal is alátámasztottam. Körülbelül egy hónapja személyesen is találkoztam Orbán Viktorral, aki azt mondta, hogy honorálja ezt a teljesítményt, ami bevallom, nagyon jólesett. Ez a támogatás így is kevesebb, mintha az állam tartaná fenn vagy működtetné ezeket a létesítményeket."

A Vasas a pasaréti, a Folyondár utcai és a Fáy utcai sportlétesítményt tartja fenn és működteti.