Férfi kosárlabda

A hazai pálya jelentette előnyben bíznak az Olajnál

Mint ismert, kedd este a Szolnok 82-63-ra kikapott kedden a lett Venstpils vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa két sikerig tartó negyeddöntőjének első meccsén. Pór Péter, a magyar bajnok trénere a méretes zakó ellenére nem tervez komolyabb változtatást a csütörtöki visszavágóra.

Gray (balra) és Trotter (jobbra) egyaránt csapata legjobbja volt

Az utóbbi évek legnagyobb magyar férfi kosárlabdasikerét szolgáltató szolnokiak remekül kezdték a negyeddöntős párharcot, de a csata első felvonása egyértelműen a balti gárdáé lett.

"Mindkét csapat sokat kapkodott az elején, mi még talán idegesebbek is voltunk a letteknél. Nem jutottunk el könnyű dobóhelyzetekig, Gray viszont rengeteg fontos kosarat szerzett, és ez sok mindenen változtatott. A Ventspils a védekezésével győzött le minket. Nem tervezek sok változtatást a visszavágóra, de mindenképpen nyerni akarunk." - mondta a mérkőzésről Pór Péter.

Gundars Vetra, a Ventspils szerint is kapkodós volt a találkozó eleje, de végül ők nyugodtak meg hamarabb, ami végül a győzelmet is jelentette. "A legfontosabb, hogy nyertünk. Természetesen még sok mindenben tudunk javítani, ezeken fogunk is dolgozni, amikor a következő meccsre készülünk. A mérkőzés elején idegesen játszottunk, de ez nem csoda, hiszen jó néhány játékosom elég fiatal, nincsenek még play-off tapasztalataik. A folytatásban aztán megtaláltuk a saját ritmusunkat, ez vezetett a győzelemhez. Azt hiszem, sikerült irányítanunk a játékot."

Báder Márton, az Olaj válogatott játékosa szerint az összpontosítással akadtak gondjaik. "Az első mérkőzés minden nagyon fontos, ezért mindent megtettünk a győzelem érdekében, de sajnos nem voltunk ehhez elég koncentráltak. Megérdemelten nyert a Ventspils, de a visszavágón megpróbálunk élni a hazai pályá jelentette előnnyel, nem adjuk fel a küzdelmet"

Az egyik fél második győzelméig tartó csata második felvonására csütörtökön 19 órakor kerül sor Szolnokon, szükség esetén a harmadik találkozó ismét Lettországban lesz, jövő kedden.