Inter

Már Zanetti is bírálja Ranierit

Az Internazionale az első félidőben kétgólos hátrányba került, ám végül döntetlent ért el a vendég Catania ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A csapatkapitány, Javier Zanetti a találkozó után elmondta, hogy a kapus, Júlio César rázta fel a csapatot a szünetben.

Már Zanetti is bírálja Ranierit

"A helyzetünket figyelembe véve, nagy tettet hajtottunk végre. Ez nem volt könnyű, mert ugyan jól kezdtünk, de aztán a Catania két gyors góllal nehéz helyzetbe sodort minket. A szünetben Júlio César tartott beszédet az öltözőben, és ezúton is meg szeretném dicsérni őt, és gratulálni ehhez. Neki köszönhetően sikerült talpra állnunk a folytatásban"- nyilatkozta Zanetti.

"Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy jelen körülmények között minél több pontot kell gyűjtenünk" - folytatta a 38 éves argentin, majd burkoltan Claudio Ranieri vezetőedzőről is véleményt formált. "Az edzőt kellene megkérdezniük, hogy helyes lépés-e egy olyan játékost lecserélni, aki már annyi mindent nyert a klubbal." Ranieri a 61. percben hívta le Cambiassót a pályáról, helyére Andrea Polit küldte. Az argentin középpályást a szurkolók kifütyülték, ami a játékost is megviselte, nem tudta visszatartani könnyeit. "Ha Ranieri lecserélte őt, annak biztosan oka volt. Mindannyiunknak lehetnek nehéz pillanatai, de nem hinném, hogy mi, a csapat öregjei vagyunk a felelősek."

"Természetesen meg kell értenünk, és el kell fogadnunk a szurkolók reakcióját. Sajnos már nagyon sok meccset elveszítettünk. A lefújás után megköszöntem a támogatásukat, mert nagyon fontos a támogatásuk a csapatnak" - tette hozzá a kék-feketéket 1995 óta szolgáló Zanetti.

Az Inter a 7. helyen áll a Serie A-ban, immár kilenc meccse nyeretlen, de egy hónap után legalább gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában egygólos hátrányból várja az Olympique Marseille elleni nyolcaddöntő-visszavágót.